Palaemonid (Palaemonidae, Decapoda) larvalarının özellikleri ve İzmir Körfezi'ndeki dağılımları
Characteristics and distribution of Palaemonid (Palaemonidae, Decapoda) larvae in İzmir Bay
- Tez No: 172448
- Danışmanlar: PROF.DR. İSMET ÖZEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Palaemonidae, Larva, Zoea, İzmir Körfezi, Palaemonidae, Larva, Zoea, izmir Bay
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
V ÖZET PALAEMONİD (PALAEMONIDAE, DECAPODA) LARVALARININ ÖZELLİKLERİ VE İZMİR KÖRFEZİ'NDEKİ DAĞILIMLARI KAYA, Selahattin Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı Tez Danışmam: Prof. Dr. İsmet ÖZEL Şubat 2006, 76 sayfa Bu çalışma ile palaemonidlerin İzmir Körfezi 'ndeki larval formlarının belirlenmesi, planktonda bulunma zamanlarının ve dağılış alanlarının saptanması amaçlanmıştır. Plankton örneklemeleri 2000-2005 yıllan arasında, 23 farklı dönemde yapılmıştır, İzmir Körfezi'nde tespit edilen belli istasyonlarda, 200 um göz açıklığına sahip plankton kepçesi ile vertikal ve horizontal çekimler yapılmıştır. Ekim ayı dışındaki tüm aylardan örnekleme yapılmıştır. Nisan ayından ekim ayma kadar olan tüm örnekleme dönemlerinde palaemonid larvası bulunmuştur. Palaemonid larvaları hem larva sayısı hem de istasyonlarda bulunma derecesi bakımından en fazla mayıs ve haziran aylarında bulunmuşlardır. Palaemon adspersus, Palaemon serratus ve Palaemon elegans türlerine ait zoea larvaları tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT CHARACTERISTICS AND DISTRIBUTION OF PALAEMONED (PALAEMONIDAE, DECAPODA) LARVAE İN İZMİR BAY KAYA, Selahattin MSc in Fisheries Engineering Supervisor: Prof. Dr. ismet ÖZEL February 2006, 76 pages The aim of this study was to identify characteristics of larval stages of palaemonids and determine their finding periods and distribution areas in izmir Bay. Plancton samplings were made from 23 different periods during 2000 and 2005. Samples were taken vertically and horizozontally with a 200 p,m net from fixed stations in izmir Bay. Samplings were performed in ali months, except October. Larvae of palaemonid were found in ali sampling periods between April and October. May and June were the months with the most productive on account of larval abundance and frequency. it was found the zoea larvae of Palaemon adspersus, Palaemon serratus and Palaemon elegans.