Mikroişleyiciye dayalı anlayışlı modem tasarımı ve gerçekleştirimi
- Tez No: 172918
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ALİ SAATÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Anlayışlı Modem, Mikroişleyiciye Dayalı Dizge, Veri İletişim, Intelligent Modem, Microprocessor-based System, Data Communications
- Yıl: 1985
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
IV ÖZET Varolan telefon altyapısını kullanarak, çevirmeli hatlar üzerinden bil gisayarlar arası veri iletişimini olanaklı kılan, öz-aramave öz-yanıt gibi kimi özdevingen işlevler içeren anlayışlı bir modem tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Dizge, doğrudan telefon hattına bağlanabilme özelliğinin yanı sıra, Bell 103/202 ve CCITT V.21/V.23 standartlarından herhangi birinde çalışabilme olanağı sunmaktadır. Dizgenin modem işlev leri Am7910 yongasınca sağlanırken, bu yonganın ve telefon hattı arabi riminin denetimi 8085 mikroişleyicisi ve destek yongalarınca karşılan maktadır. Dizge, bugünkü görünümünde bir CRT uçla birlikte kullanılabilir durumda dır. Bu nedenle dizge yazılımı CRT uçtan girilen modem güdüm komutları nı yorumlayan ve işleten bir kesimle, geliştirme ve bakım aşamalarında kullanılan bir izleyiciden (monitor) oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY An intelligent modem has been designed and implemented which allows data communications between computers using the existent dial-up telephone network. The system has auto -dial and auto-answer functions and can be directly coupled to the telephone line. It can operate in any one of the following specifications: Bell. 103/202 and CCITT V.21/V.23. Modem functions of the system is accomplished by Am7910 single-chip modem. 8085 microprocessor and support devices have been used to control the modem chip and the telephone line interface. The system can be used via a CRT terminal in this realization. The system software consists of a program which interprets and executes the modem control commands entered from the CRT terminal, and a monitor which is used as a software development, maintenance and debugqing tool.