A Microprocessor based system for measuring steam energy
  1. Tez No: 2701
  2. Yazar: ERCAN KARAARSLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MÜBECCEL DEMİREKLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: mıkroişlemciye dayalı dizge, veri alma, ısıl süreç denetimi. -iv, microprocessor based system, data acquisition, heat process control. -in
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET MİKROİSLEMCİYE DAYALI BİR BUHAR ERKESİ ÖLÇÜM DİZGESİ KARAARSLAN, Ercan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mübeccel DEMİREKLER Yardımcı Yönetici: Prof. Dr. Ersin TULUNAY Aralık 1987, 70 sahife INTEL 8085 mikroişlemcisine dayalı bir buhar kütle ve erke akış hızı ölçüm ve denetim bilgisayarı tasarımlanıp yapılmıştır. Bu aygıt altı örneksel süreç değişkenini alıp bir 0-5V luk örneksel çıkış, iki RS232 iletişim kapısı, yedi röle çıkışı ve 16 bitlik genel amaçlı sayısal giriş-çıkış kapısı sağlamaktadır. Tuş takımı üzerinden değiştirgenler girilmekte ve işletim kipleri seçilmektedir. Buhar erkesinin hesaplanmış değerleri sıvı kristalli nokta dizeyli gösterici birimi üzerinde gösterilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A MICROPROCESSOR BASED SYSTEM FOR MEASURING STEAM ENERGY KARAARSLAN, Ercan M.S. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mübeccel DEMIREKLER Co. Supervisor: Prof. Dr. Ersin TULUNAY December 1987, 70 pages An INTEL 8085 microprocessor based steam mass and energy flow rate measuring and control computer is designed and constructed. This device can accept six analog input variables and provides one analog output of 0-5V, two RS232 communication ports, seven relay outputs and 16 bit general purpose digital input-output ports. Parameters can be entered and the operation modes can be selected via a keyboard. The computed values of steam energy are displayed by a liquid crystal dot matrix display unit.