On the universal completion of an archimedean riesz space
Bir riesz uzayının evrensel tamamlanışı
  1. Tez No: 173104
  2. Yazar: FARUK POLAT
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ZAFER ERCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Riesz uzayı, Evrensel tamamlanış, Bantların Boolean ce- biri iv, Riesz spaces, Universal completion, Boolean algebra of bands. in
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
öz BİR RIESZ UZAYININ EVRENSEL TAMAMLANIŞI Polat, Faruk Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Zafer Ercan Ocak 2003, 45 sayfa Bu tezde, Archimedean Riesz uzaylarının evrensel tamamlanışı ile ilgili bir araştırma verilmiştir. Bu bağlamda, her Archimedean Riesz uzayının evrensel tamamlanışının varlığı ile ilgili değişik inşa teknikleri verilmiştir. Bu inşa teknikleri F. Maeda ile T. Ogasawara, Aliprantis ile Burkinshaw, Zaanen ve Gerard Buskes ile Arnoud Van Rooij'a aittir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ON THE UNIVERSAL COMPLETION OF AN ARCHIMEDEAN RIESZ SPACE Polat, Faruk M.Sc, Department of Mathematics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Zafer Ercan January 2003, 45 pages In this work a survey on the universal completion of Archimedean Riesz spaces is given. In this context, we give several constructions for the existence of universal completion for every Archimedean Riesz space. These construc tions are due to F. Maeda and T. Ogasawara, Aliprantis and Burkinshaw, Zaanen and Gerard Buskes and Arnoud Van Rooij.