Design, construction and testing of a model blower type wind tunnel
Üflemeli tip bir rüzgar türbini modelinin tasaerımı, imalatı ve denenmesi
  1. Tez No: 17513
  2. Yazar: FATMA USKANER
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ÖMER T. GÖKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Prototip, Model, Benzerlik, üflemeli rüzgar tüneli. Rüzgar Tüneli tasarımı
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
ÖZET ÜFLEMELİ TIP BÎR RÜZGAR TÜNELİ MODELİNİM TASARIMI, İMALATI VE DENENMESİ USKANER, Fatma Yüksek Lisans Tezi,Mak. Müh. Bl. Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ömer T^ GÖKSEL Eylül 1991, 165 sayfa Bu tezde sunulan çalışmada, bir prototip üflemeli rüzgar tüneli ve onun 1/7 oranında küçültülmüş modeli, benzer tüneller için bir benzerlik analizi geliştirilerek tasarlandı. Model tünel imal edildi ve deneyler için gerekli teçhizatı ile donatıldı. Deney bölgesindeki ve diğer tünel bölgelerindeki akımın davranışı araştırıldı. İlave olarak, model tünelin deney sonuçları, teorik tasarımıyla karşılaştırıldı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN. CONSTRUCTION AND TESTING OF A MODEL BLOWER TYPE WIND TUNNEL USKANER, Fatma. M.S. in M.E. Supervisor: Prof." Dr. Ömer T. GÖKSEL September 1991, İ&5 pages. In the work presented in this thesis, a prototype blower wind tunnel and 1/7 model of it were designed by developing a similarity analysis, for the similar tunnels. The model tunnel was constructed and instrumented. The flow quality in the test section and in other tunnel components were investigated. Additionally, the test results of the model tunnel were compared with the theoretical results. Key words; Prototype, Model, Similitude, Blower Wind Tunnel, Wind Tunnel Design. Scientific Code: 825.04.83 IV