PIC18F4550 mikrodenetleyicisi ile USB-PC veri aktarım arabirimi gerçeklenmesi
Realizing of USB-PC data transfer interface with PIC18F4550 microcontroller
- Tez No: 177813
 - Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. TEVHİT KARACALİ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
 - Anahtar Kelimeler: PIC18F4550, USB, Veri Toplama, A/D Dönüştürücü, PIC18F4550, USB, Data Acquisition, A/D Converter
 - Yıl: 2007
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Atatürk Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 110
Özet
Günümüz teknolojisinde veri toplama elektroniğindeki hızlı gelişim, aynı zamanda daha hızlı ve uyumlu veri iletişim metotlarına olan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. Bununla beraber kullanıcılar farklı tiplerde elektronik cihazlarla bilgisayar arasında bir arabirime ihtiyaç duymuşlar ve bu cihazların bilgisayar tarafından kontrolünü sağlamayı amaçlamışlardır. Bu çalışmada, çevrebirimlerden alınacak elektriksel büyüklüklere ait verilerin bilgisayar ortamına aktarılması ve bu verilerin görsel bir şekilde kullanıcıya sunularak çevrebirimlerin kontrolünü sağlayacak bir arabirim devresinin tasarlanması ve gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Son zamanlarda veri iletişiminde yaygın olarak kullanılan en popüler standart USB standardıdır. Günümüz elektronik teknolojisinin vazgeçilmezleri arasında yerini alan PIC mikrodenetleyicilerden PIC18F4550 kullanılarak, çevrebirimler ile bilgisayar arasındaki veri toplama işlemi USB üzerinden gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
With the rapid growth of data acquisition electronics in today?s technology, there also comes a need for faster and compatible data transfer methods. Although, users need an interface for various types of electronic devices and a computer, and aimed that controlling of these devices via computer. In this thesis it is aimed transferring electrical quantities data which is taken from peripherals to computer medium and visually presenting these data to user, and designing and realizing of an interface circuit to control these peripherals. Nowadays, most popular and widely used method of data transfer utilizes the USB standard. Using one of the today?s electronic technology?s indispensable PIC microcontrollers PIC18F4550, data acquisition is provided via USB standard.