Çanakkale adaları kuş popülasyonları ve habitat ilişkileri üzerine gözlemler
Observations on bird populations and habitat relations of islands in Çanakkale
- Tez No: 177830
- Danışmanlar: PROF.DR. AHMET GÖNÜZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Türkiye, Çanakkale, Adalar, Kuslar, Habitat, Turkey, Çankkale, Islands, Birds, Habitat
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 238
Özet
Bu çalısmada Çanakkale ili sınırları içinde bulunan Gökçeada, Bozcaada ve Karayer Adaları ve çevresinin kus populasyonları ve habitat iliskileri arastırılmıstır. Subat 2006 ? Mart 2007 gerçeklestirilen arazi çalısmaları ile arastırma alanında 15 ordo'dan, 43 familya'ya ait toplam 143 kus türü tespit edilmistir. Tespit edilen bu türlerden 42'si yerli, 41'i yaz göçmeni, 37'si kıs göçmeni, 20'si transit ve 3'ü besin ziyaretçisidir.
Özet (Çeviri)
This study was carried to determine bird populations and habitat relations of islands which are located in Çanakkale province. In the study period from February 2006 to March 2007, 143 bird species belonging to 43 families from 15 orders were identified in the areas. Among this species defined, 42 species were resident, 41 species were summer visitor, 37 species were winter visitor, 20 species were passage migrant and 3 species were feeding visitors.