Kadastro-2014 çerçeve projesi hedeflerine yaklaşımda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından alınacak tedbirler ve yükümlülükler
The measures and duties to be taken by general Directorate of Landregistry and Cadastre for approach to the goals of cadastre-2014 framework project
  1. Tez No: 178832
  2. Yazar: FUNDA AYDIN SEYMEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞABAN İNAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: kadastro 2014 vizyonu, Uluslararası Haritacılar Birliği (FIG), Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TAKBİS, Cors-Tr, Mekansal Bilgi Sistemi, Vision of Cadastre 2014, International Federation of Surveyors (FIG), General Directorate of Land Registration and Cadastre (TKGM), TAKBIS, Cors-Tr, Spatial İnformation System
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Uluslararası Haritacılar Birliğinin (FIG) XX. Kongresinde alınan bir kararla, 1994 yılının bakış açısıyla, yirmi yıllık bir sürede kadastronun nasıl gelişeceği ve neye benzeyeceği hususundaki ?Kadastro 2014 Vizyonu? nun temelini oluşturmak hedeflenmiştir. Bu çalışma ile, ülkemizde bu hedefin gerçekleştirilmesinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile, bu vizyona ulaşabilmek için alınacak tedbirlerin yanında anılan kurumun bu konudaki yükümlülükleri araştırılmıştır.Yapılan değerlendirmeler neticesinde, ?Kadastro 2014 Vizyonu? hedefine ulaşmanın, harita üreten ve bu konu dahilinde hizmet veren tüm kurumların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde toplanarak yeni bir idari yapılanma altında birleştirilmesi ile mümkün olabileceği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
By a decision taken at the 10th Congress of International Federation of Surveyors (FIG ), it was aimed to constitute the basis of ?vision of cadastre 2014? in regards to how cadastre will progress and appear in a period of twenty years in the light of 1994. In this study, practices which have been carried out and those to be done by General Directorate of Land Registration and Cadastre to achieve this goal in our country and also measures to be taken to realize this vision are examined along with the duties of the foundation named above.As a result of the assessments, it was concluded that the goal ?vision of cadastre 2014? is only feasible after all the institutions producing maps and serving within this field come together in the body of General Directorate of Land Registration and Cadastre and unify under a new administrative structure.