Güneş enerjisi ile ısıtma
Energy of sun for heating
  1. Tez No: 178981
  2. Yazar: AYBERK YILDIRIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL TANER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Günes, düz günes enerjisi toplayıcısı, ısı transferi, Sun, Flat plate solar collector, Heat transfer
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
Bu tez çalısmasında günes enerjisi ile ısıtmanın konut konforunda yararlanılması ele alınmıs ve özellikle aktif ısıtma ile düz kollektörlerin kullanımı incelenmistir, konut ısıtmasında sadece günes enerjisi kullanımı yerine; kullanılan kazandan elde edilen ısıl verimi arttırmada ek bir sistem olarak düsünülmüstür; ancak kollektör verimi artırılması çalısmaları gelisen teknoloji ile birlikte ele alındığında gelecekte daha çok tercih edilebilecektir . Küresel ısınmanın iklim üzerinde etkilerinin arttığı günümüzde yakıt ekonomisi ve çevre kirliliği açılarından günes enerjisinden faydalanmanın önemi burada vurgulanmıstır.
Özet (Çeviri)
In this study, using of heating with solar energy for house comfort has been taken charge of and esspecially using of flat collectors with active heating has been studied, in house heating, instead of using only solar energy, increasing termal productivity as an additional system has been also thought; however the studies of increasing collector productivity can be preffered in the future when they are taken charge of with the developing technology. Here, the important of profiting by solar energy has been stressed by evaluating fuel economy and environment pollution nowadays when the global heating's effects on the climate have increased.