Topolojik ve fuzzy topolojik uzaylarda yakınsaklık
Convergence in topological and fuzzy topological spaces
- Tez No: 179811
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SABRİ BİRLİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fuzzy nokta, Fuzzy küme, Q- komsuluk, Fuzzy dizi, Fuzzy ag, Fuzzy filtre, adherent nokta, limit, Fuzzy Yakınsaklık, Fuzzy point, Fuzzy set, Q- neighbourhood, Fuzzy sequences, Fuzzy nets, Fuzzy filters, adherent point, limit, Fuzzy convergence
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu çalısma bes bölüm halinde düzenlenmistir. Birinci ve ikinci bölümlerde topolojik önbilgiler ve topolojik uzaylardaki dizi, ag ve filtre kavramları ile bunların yakınsaklıklarına yer verilmistir. Üçüncü bölümde Fuzzy nokta, Fuzzy küme ve Fuzzy topolojisi incelenmis ve bu kavramlarla ilgili detaylara inilmistir. Dördüncü bölümde Fuzzy topolojik uzaylardaki Fuzzy dizi, Fuzzy ag ve Fuzzy filtre kavramları ele alınmıs ve bu kavramların yakınsaklıkları ayrıntılı bir biçimde incelenmistir. Son bölümde ise Fuzzy aglar ile Fuzzy filtrelerin yakınsaklıkları arasındaki iliski incelenmistir.
Özet (Çeviri)
This study includes five chapters. The first and second chapters present topological preliminaries and sequences, nets, and filters concepts in topological spaces, and their convergence. In the third chapter, detailed information about Fuzzy point, Fuzzy set, and Fuzzy topology was given. In the fourth chapter, Fuzzy sequence, Fuzzy nets, and Fuzzy filters concepts in Fuzzy topological spaces were handled, and their convergences were analyzed in details. In the last chapter, the relation between the convergence of Fuzzy nets and the convergence of Fuzzy filters was analyzed.