Demirci (Manisa) yöresi likenleri üzerinde taksonomik araştırmalar
The Taxonomic researches on the lichens in demirci (Manisa) region
- Tez No: 180022
- Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN GÜNER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Botanik, Botany
- Anahtar Kelimeler: Demirci (Manisa), Flora, Liken, Taksonomi, Yeni kayıt, Demirci (Manisa), Flora, Lichen, New record, Taxonomy
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 246
Özet
Bu araştırma Demirci liken florasını tespit etmek üzere yapılmıştır. Araştırma alanı Manisa ilsınırları içersinde yer almaktadır.Araştırma alanından toplanan bitkilerden 69 cinse ait 156 taksa tesbit edilmiştir. Belirlenentaksonların tamamının çalışma bölgesi için, 3 tanesinin ise Türkiye için yeni kayıt olduğu saptanmıştır.Türlerin makroskobik, mikroskobik özellikleri ve kimyasal testlere verdiği yanıtlardanyararlanılarak elde edilen veriler; tayin anahtarları ve literatürlerle karşılaştırılarak türlerin tayinlerigerçekleştirilmiştir.Lecanora populicola (DC.) Duby, Mycoglaena acuminans (Nyl.) Vainio ve Sphinctrinaleucopoda Nyl. Türkiye Liken Florası için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
Present investigation was carried out in order to determine the flora of Demirci area which is inthe Manisa province.The taxa which were collected from the area, 156 taxa belonging to 69 genera were identified.The identification of the species has been done by comparing the results obtain by means ofthe chemical tests, macroscopical and microscopical studies to the literatüre.Lecanora populicola (DC.) Duby, Mycoglaena acuminans (Nyl.) Vainio and Sphinctrinaleucopoda Nyl. are firstly added to the Lichen of Turkey.