Closed-form green's functions in cylindrically stratified media for method of moments applications
Silindirik katmanlı ortamda momentler metodu uygulamaları için kapalı formda green fonksiyonlar
  1. Tez No: 180656
  2. Yazar: ŞAKİR KARAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VAKUR ERTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Closed-form Green?s function representations, discrete complex imagemethod, generalized pencil of function method, mutual coupling, cylindricallystratified media.iii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Silindirik katmanlı ortamlar işin Momentler Metodu ile kullanılabilecek kapalıcformda Green fonksiyonları elde edilmiştir. Kapalı formdaki ifadeler, daha ünces overilmeyen bir durum olan bü tü n kaynak ve güzlem noktaları işin geşerlidir.uu o c cSilindirik katmanlı ortamlarda kapalı formdaki ifadeler ilk olarak Tokgüz otarafından verilmiştir (Yü ksek Lisans Tezi, 1997). Fakat verilen ifadeler sadeces ugüzlem noktası (ρ,φ,z) üzellikle ρ-ekseni boyunca kaynak noktasından (ρ ,φ ,z )o ouzak olduğunda geşerlidir. Bu yü zden Tokgüz tarafından verilen ifadeler anteng c u oproblemleri işin Momentler Metodu cüzü mlerinde kullanılamaz.c şo u˙Izgel dü zlemdeki Green fonksiyonları, hesaplamaları bütü n kaynak veu uugüzlem noktalarında yapabilmek işin değiştirilmiştir. Kapalı formdaki ifadelerio c gs shesaplama esnasında, izgel dü zlemdeki ifadeler hesaplanmış, kalem fonksiyonuu smetodu kullanılarak uzamsal dü zlemde kompleks imgeler şeklinde yazılmıştır.u s sNü merik sonuşlar aynı hava-dielektrik yü zeyinde yer alan yü zeye teğet iki akımu c u u gmodelinin karşılıklı etkileşimi şeklinde verilmiş ve kapalı formdaki ifadelerins s s sdoğruluğu üzişlev sonuşları ile karşılaştırılmıştır. Değişik kaynak ve güzlemg g os c ss s gs onoktaları işin üzişlev sonuşları ile uyum mü kemmeldir.c os c uAnahtar süzcükler : Kapalı-form Green fonksiyon güsterimleri, ayrık kompleksoouimge metodu, genelleştirilmiş kalem fonksiyonu metodu, karşılıklı etkileşim,s s s ssilindirik katmanlı ortamlar.iv
Özet (Çeviri)
Closed-form Green?s function representations for cylindrically stratified media,which can be used in conjunction with a Method of Moments, are developed. Theclosed-form expressions are valid for all possible source and field points includingthe axial line (ρ = ρ and φ = φ ), which has not been available before.Closed-form expressions in cylindrically stratified media are first reported byTokgüz (M.S. thesis, 1997). However, the given expressions have accurate resultsoonly when the field point (ρ,φ,z) is far away from the source point (ρ ,φ ,z ), inparticular along the ρ-axis. Therefore, the expressions given by Tokgüz, can notobe used in a Method of Moments solution procedure for antenna problems.The spectral domain Green?s function components are modified in order toperform calculations for all possible source and field points. In the course ofobtaining closed-form expressions, the modified spectral domain expressions arecalculated efficiently and transformed to the spatial domain in the form of disc-rete complex images with the help of the generalized pencil of function method.Numerical results are presented in the form of mutual coupling between two tan-gential current modes which lie on the same air-dielectric interface, and comparedwith the eigenfunction results to assess the accuracy of the developed closed-formGreen?s function representations. Excellent agreement with the eigenfunction so-lution is obtained for arbitrary source and field locations.