CDMA-PMR network planning and optimization in İstanbul
İstanbul'da CDMA-PMR ağ planlaması ve optimizasyonu
  1. Tez No: 180659
  2. Yazar: REFİK ÇAĞLAR KIZILIRMAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAYRETTİN KÖYMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: CDMA 450, Cell Design, Network Optimization, PMR.iii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu tezde amaş, Istanbul'da bir CDMA 450 tabanlı PMR (Private Mobile Radio)ağı tasarlamaktır. Kapasite ve kapsama analizleri geliştirilen bilgisayar programıg syardımı ile yapılmıştır. Bant genişliği, veri hızı, kullanıcı hareketliliği, trafiks sg gdağılımı gibi sistem parametreleri arasındaki ilişkiler, bu ağın kapasitesini ve kap-g s gsamasını optimize etmek işin kullanılmıştır. CDMA'de hassas bir güş kontrolüc s uc uyapmak, sistem enterferansını kontrol etmek aşısından şok ünemli olduğundan,c co gileri ve geri bağlantıdaki enterferans hesaplamaları ve etkileri ayrıca güsterilmiştir.g o sKapsama ve hücre değişim alanları CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) yardımı ile haritau gs guzerinde güsterilmiştir. Tasarlanan sistemin kapsama alanı ve kapasitesi sonuşü o s colarak sunulmuştur.sAnahtar süzcükler : CDMA 450, Hücre Tasarımı, Ağ Optimizasyonu, PMR.ou u giv
Özet (Çeviri)
The aim of this work is to design a complete PMR (Professional Mobile Ra-dio) network based on CDMA 450 in Istanbul metropolitan region. Coverageand capacity analysis are performed by the developed simulation software tool.Trade off between several system parameters such as quality of service, user mo-bility, traffic distribution, data rate and bandwidth are considered to optimizethe capacity and coverage of the network. Since, managing system interferenceby precise power control is a very critical concept for CDMA; forward and re-verse link interference analysis, and their effects are also studied. Coverage andhandoff areas are shown on the map by the aid of GIS (Geographical InformationSystems) tool. System capacity and coverage are presented as the main resultsof the proposed network.