An image encryption algorithm robust to post-encryption bitrate conversion
Şifreleme sonrası kod çeviriminden etkilenmeyen bir resim şifreleme algoritması
  1. Tez No: 180842
  2. Yazar: SADIK BAHAETTİN AKDAĞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÇAĞATAY CANDAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Resim Şifreleme, JPEG, H.263v, Image Encryption, JPEG, H.263iv
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışmada, JPEG standardında resim verisinin şifreleme yoluylakorunması için tamsayı dönüşümü ve frekans uzayında DCT kanallarındakarıştırma yapan yeni bir yöntem önerilmiştir. Yöntem literatürde olanmetotlardan farklı olarak, şifrelenmiş resimlerin sıkıştırılmasına olanaksağlamaktadır. Ayrıca yöntem ayarlanabilir parametreleri sayesinde seçilebilirşifreleme/gizlilik düzeyi sunmaktadır. Yöntem değişik resimlerde test edilmişve literatürdeki yöntemlerle karıştırma, bant genişliği genişlemesi, anahtarbüyüklüğü ve güvenlik yönlerinden karşılaştırılmıştır. Ayrıca yöntem H.263video dosyalarına, I-karelerin şifrelenmesi için uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, a new method is proposed to protect JPEG still images throughencryption by employing integer-to-integer transforms and frequency domainscrambling in DCT channels. Different from existing methods in the literature,the encrypted image can be further compressed, i.e. transcoded, after theencryption. The method provides selective encryption/security level with theadjustment of its parameters. The encryption method is tested with variousimages and compared with the methods in the literature in terms ofscrambling performance, bandwidth expansion, key size and security.Furthermore this method is applied to the H.263 video sequences for theencryption of I-frames.