Exhibition space as the site of isolation, unification, and transformation
Ayırım, birleşim ve dönüşüm alanı olarak sergi mekanı
  1. Tez No: 180927
  2. Yazar: GÜNEŞ ÖZKAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞEN SAVAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Sergi mekanı, belirsizlik, ayırım, birleşim, dönüşüm, veesneklik, Exhibition space, indeterminacy, isolation, unification, transformation, and flexibility
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu tez, mekan ve sanat nesnesinin ilişkisini diyalektik açıdan yorumlayarak, sergimekanının ?belirsiz? bir alan olarak yeniden incelenmesidir. Bu çalışmada farklımekan-nesne ilişki biçimlerinin yanı sıra sergiyi barındırmak için kullanılan ya dakullanılabilecek mimari araçlar araştırılmıştır. Bu bağlamda, Dia: Beacon, TateModern ve Stazione Leopolda incelenmiş ve ?belirsizlik? kavramını nasıl kurduklarıayırım, birleşim ve dönüşüm başıkları altında tartışılmıştır. Sürekli değişen vedevinen mekanlar olmaları sebebiyle, bu sergi mekanları, ayrıca mimari söylemleriiçinde olan araçları ve onların potansiyellerini ortaya çıkarmak için kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis re-evaluates the exhibition space as a site of ?indeterminacy? defined bythe dialectical interaction of architectural space and art object. The ways in whichdifferent forms of space-object interactions are constructed, and the architecturaltools used to accommodate the exhibition event will be the departure points of thisinvestigation. In this respect, the cases of Dia Beacon, Tate Modern and StazioneLeopolda will be analyzed and the means of ?indeterminacy? will be elucidated byusing the conceptual tools of ?isolation?, ?unification? and ?transformation?. Withthe aid of these three cases, the aim of this study is to comprehend the architecturalpotentials in exhibition practice, which functions in extreme conditions of constantlyaltering states, environments and relations.