Analysis of pulse diversity in radar systems
Radar sistemlerinde darbe çeşitliliği analizi
- Tez No: 181040
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SEYİT SENCER KOÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: darbe çeşitliliği, darbe-çoğuşmalı dalga biçimi, darbesıkıştırması, radar benzetimcisi, pulse diversity, pulse-burst waveform, pulse compression, radarsimulator
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
Bu tezde radar sistemlerinde yüksek kargaşa ortamlarında darbe çeşitliliğiyöntemi incelenmiştir. Bu teknikte, gönderilen çoğuşmadaki her darbedebelirli menzili arttırmak için farklı darbe sıkıştırma yöntemleri kullanılmıştır.Darbe çeşitliliğinde almaçta kullanılan süzgeçlerin tasarımı gönderilendalgabiçiminin tasarlanması kadar önemlidir. Darbeden-darbeye çalışandarbe-çoğuşmalı süzgeç çıkışında çoğuşma içindeki darbelerin sayısı kadarkanal oluşur. Bu kanalların herbiri belirli bir menzil aralığına uyumludur.Sezici başarımını artırmak için gönderilen darbe-çoğuşmalı dalga biçimindeve onların karşılığı olan süzgeçlerde kullanılan faz kodlarının bireysel veyatoplamda iyi özilinti ve karşılıklı-ilinti özellikleri olmalıdır.Literatürde bahsedilen özelliklere sahip bazı faz kodları bulunmaktadır.Ancak, bu kodların radar uygulamalarındaki başarımları tam olarakdeğerlendirilmemiştir. Bu tezdeki çalışmalar göstermektedir ki; literatürdekikodlar radar uygulamarında doğrudan kullanılamazlar. Tez kapsamında, radaruygulamaları için uygun olan optimizasyon ölçütleri tanımlanmış vebahsedilen gereksinimlere göre uygulanmıştır. Sonrasında elde edilen fazkodları radar benzetimcisinde test edilmiş ve elde edilen benzetim sonuçlarıdeğerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the pulse diversity technique in radar systems in high clutterenvironments is investigated. In this technique, different pulse compressionmethods are used in each pulse in the transmitted burst to increase theunambiguous range.In pulse diversity, the design of filters used in the receiver is as important asdesigning the transmitted waveform. At the output of pulse-burst filter thatprocesses pulse-by-pulse, as many channels as the pulses in the burst occur.Each of these channels is matched to a certain range interval.In order to improve the detector performance, the phase codes used in thetransmitted pulse-burst waveform and their corresponding filters must havegood auto-correlation and cross-correlation properties, either individually oras their sum.In the literature some phase codes, having mentioned properties, are present.However, the performance of these codes in radar applications is not fullyevaluated. The studies in the thesis show that the codes in the literature cannotbe used directly in radar applications. In the scope of thesis, optimizationcriteria suitable for radar applications are defined and applied according to thementioned requirements. Then, the obtained phase codes are tested in theradar simulator and the obtained results of the simulations are evaluated.