Distance between a maximum modulus point and the zero set of an entire function
Bir tüm fonksiyonun bir maksimum modül noktası ile sıfır kümesi arasındaki uzaklık
  1. Tez No: 181355
  2. Yazar: ADEM ERSİN ÜREYEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAKKI TURGAY KAPTANOĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Entire function, Maximum modulus point, Zero set, Order, Type, Proximate order, Regular growth.iv
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bir tüm fonksiyonun maksimum modül noktası ile sıfır kümesi arasındaki uzaklıku u uişin aşağıdan asimptotik sınır buluyoruz. Bilinen sınırlar (Macintyre, 1938) dahac sgkesin, ama sadece bazı maksimum modül noktaları işin geşerli. Bulduğumuzu c c gsonuşlar tüm maksimum modül noktaları işin geşerli ve bir sabit şarpan haricindec u u c c ciyileştirilemez.sEk olarak, düzenli büyüyen tüm fonksiyonları inceliyoruz ve bu tip fonksiyon-u uu ular işin daha iyi sınırlar buluyoruz. Cok yavaş büyüyen tüm fonksiyonları ayrıcac ş s uu uinceliyor, bu fonksiyonların şok düzenli büyüyemeyeceğini güsteriyor ve büyümec u uu g o uudüzensizlikleri hakkında kesin sınırlar buluyoruz.uBulduğumuz sonuşlar büyüme fonksiyonunun bazı düzgün ust sınırları cinsin-g c uu uuüden ifade edilmiştir. Bu ust sınırlar tüm fonksiyonların mertebeleri, tipleri ves ü u(kuvvetli) yaklaşık mertebeleri kullanılarak tanımlanır.sAnahtar süzcükler : Tüm fonksiyon, Maksimum modül noktası, Sıfır kümesi, Mer-ou u u utebe, Tip, Yaklaşık mertebe, Kuvvetli yaklaşık mertebe, Düzenli büyüme.s s u uuv
Özet (Çeviri)
We obtain asymptotical bounds from below for the distance between a maximummodulus point and the zero set of an entire function. Known bounds (Macintyre,1938) are more precise, but they are valid only for some maximum moduluspoints. Our bounds are valid for all maximum modulus points and moreover, upto a constant factor, they are unimprovable.We consider entire functions of regular growth and obtain better bounds forthese functions. We separately study the functions which have very slow growth.We show that the growth of these functions can not be very regular and obtainprecise bounds for their growth irregularity.Our bounds are expressed in terms of some smooth majorants of the growthfunction. These majorants are defined by using orders, types, (strong) proximateorders of entire functions.