Glutatyon s-transferaz enziminin sığır eritrositlerinden saflaştırılması ve bazı biyokimyasal özelliklerinin incelenmesi
Purification of glutathione s-transferase from bovine erythrocytes and research of some biochemical properties
  1. Tez No: 181496
  2. Yazar: SERDAR GÜVERCİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HALİS ŞAKİROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Glutatyon S-transferaz, glutatyon, detoksifikasyon, sığır, eritrositii, Glutathione S-transferase, glutathione, detoxification, bovine, erythrocyteiii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Glutatyon S-transferaz (EC 2.5.1.18; GST) enzimi, %97 verimle sığır eritrositlerinden6800 kat saflaştırıldı. Saflaştırma hemolizatın hazırlanması ve tek bir adımda afinitekromatografisi yöntemi ile gerçekleştirildi.Saflaştırılan sığır eritrosit GST enziminin optimal şartları belirlendikten sonra glutatyon(GSH) ve 1 kloro-2,4-dinitrobenzen (CDNB) substratları için KM ve Vmax değerlerihesaplandı. GSH ve CDNB için KM ve Vmax değeri sırasıyla 0,423 mM, 192 EU/ml ve0,186 mM, 116 EU/ml olarak bulundu. Sodyum dodesil sülfat poliakrilamid jelelektroforezi (SDS-PAGE) ile alt birimlerinin mol kütlesi yaklaşık 27 kDa olarakbelirlendi.2006, 58 sayfa
Özet (Çeviri)
Glutathione S-transferase (EC 2.5.1.18; GST) enyzme was purified 6800-fold frombovine erythrocytes, with a yield of %97. The purification was performed bypreparation of hemolysate and affinity chromatography at one step.KM and Vmax values for glutathione (GSH) and 1-chloro 2,4-dinitrobenzene (CDNB)substrates were determined after setting optimal conditions for bovine erythrocytes GSTenzyme that was purified. KM and Vmax values for GSH and CDNB 0,423 mM, 192EU/ml and 0,186 mM, 116 EU/ml respectively. Subunit molecular weight of enzymewas estimated as 27 kDa approximately by sodium dodecil sulphate polyacrylamide gelelectrophoresis (SDS-PAGE).2006, 58 pages