Kübık örgü green fonksiyonlarının hesaplanması
The Calculation methods of the cubic lattice green functions
- Tez No: 182014
- Danışmanlar: PROF.DR. İSKENDER ASKEROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Örgü Green Fonksiyonu ve Eliptik İntegraller, Lattice Green Functions and Elliptic Integrals
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Kübik örgünün Green fonksiyonu için uzun yıllar çalışılmıştır. Katıhalfiziğinde bir çok ilgi çekici nicelik örgü Green fonksiyonlarınca ifade edilebilir.Bu çalışmada örgü Green fonksiyonunun temel özellikleri ve katıhal fiziğindekiçeşitli uygulamaları verilmiştir. Bu çalışmada, örgü Green fonksiyonlarınındeğerlendirilmesi için etkin ve güvenilir bir plan sunuldu. Model için, basitnümerik hesaplamaların kullanımı uygulamalarda faydalı olabilir. Çalışmadakullanılan metodun doğruluk ve etkinliğini göstermek için birkaç nümerik sonuçsunuldu. Bu çalışmada bulunan formüller ?Mathematica 5.0 ? programıkullanılarak, örgü Green fonksiyonlarının hesaplanması için bir program yapıldı.Örgü Green fonksiyonlarının değişik parametrelerde hesaplama sonuçları, literatürile iyi uyum gösterdi. Sonuçta örgü Green fonksiyonlarının genel ifadesi içinyeni,basit ve doğru bir ifade verildi.
Özet (Çeviri)
The Green functions of cubic lattice have studied for most years. In solidstate physics a lot of important properties can be explained by Green functions. Inthis study, it has been given the basic properties of lattice Green functions andsome applications in solid state physics. It has been presented an efficient andreliably accurate scheme for the direct evaluation of lattice Green functions. Theuse of simple numerical computation tool for modeling can be beneficial in theapplications. To demonstrate the accuracy and efficiency of the methods used inthis study we present several numerical results. By taking consideration offormulas obtained in this study we constructed a program for computation of thelattice Green functions Mathematica 5.0 international mathematical software. Thecalculation results of lattice Green functions showed good rate of convergencewith literature under range of parameters.In conclusion, it has been given the new, simple and accurate for thegeneral expressions of lattice Green functions.