Ahşap sandalye üreten bir fabrikanın teknik ve ekonomik fizibilite çalışması
The Tecnical and economical feasibility study of a factory producing wooden chair
  1. Tez No: 182048
  2. Yazar: GÜNAY ÖZBAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CEM ŞENSÖĞÜT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ağaç İşleri, Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Wood Products, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ahşap sandalye, Fabrika planlama, Fizibilite, Kapasite, Taleparaştırması, Toplam kalite yönetimi, Üretim, Capacity, Demand research, Feasibility, Interior organization factory Production, Total quality management Wooden chair
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu çalışmada, ahşap sandalyenin seri üretimi amaçlanmış ve bu amaç doğrultusundayatırım imkanları araştırılmıştır.Fizibilite çalışmasında sırasıyla; pazar ve talep araştırması, teknoloji, kapasite vekuruluş yeri seçimi, ürün tasarımı ve projelendirme, üretim süreci, kalite kontrol politikasınınbelirlenmesi, fabrika içi düzenlemelerin yapılması, personel ihtiyacı, departmanlarınbelirlenmesi ve yatırım analizleri yapılarak teknik ve ekonomik açıdan yatırımın yapılabilirliği(fizibilitesi) araştırılmıştır.şletme teknik donanım ve imkanlarıyla seri olarak ahşap sandalye üretimigerçekleştirebilecektir. Ekonomik etkinlik ölçütleri böyle bir işletmenin yatırımcı ve ülkeekonomisi için karlı bir yatırım olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of the present work is to investigate the possibility of mass production forwood made chair together with it is investment probalities.During the feasibility work, the subjects related to market and demand search, selectionof technology, capacity and factory location, product design and projection, production process,determination of quality control policy, interior organization of factory, staff requirements,determination of departments, investment analysis regarding it is technical and economicalaspect have been studied.It has been concluded that the factory having suitable technical equipment realize themass production of wooden chair. Economic effective criteria have also showed that such afactory would be profitable investment for the investor and country as well.