Kütahya ili kemiricileri
The rodents of Kütahya province
  1. Tez No: 182165
  2. Yazar: ÖZGÜR KORKMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. AHMET SELÇUK ÖZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Zooloji, Zoology
  6. Anahtar Kelimeler: Kemirici, Taksonomi, Habitat, Kütahya ili, Türkiye, Rodentia, Taksonomy, Habitat, Kutahya Province, Turkey
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu araştırma, 2004 ve 2006 yılları arasında Kütahya ilinden toplanan 300 kemiriciörneğine dayanmaktadır. Örneklerin yaş tayinleri yapılmış ve sadece ergin örneklerdeğerlendirilmeye alınmıştır. Araştırma alanında 10 cinse mensup 12 tür; Sciurus anomalus,Cricetulus migratorius, Microtus arvalis, Microtus guentheri, Meriones tristrami, Nannospalaxleucodon, Rattus rattus, Mus domesticus, Apodemus mystacinus, Apodemus sylvaticus, Dryomysnitedula, Allactaga williamsi tespit edilmiştir. Yukarıda belirtilen bu türlerden Sciurusanomalus, Meriones tristrami, Allactaga williamsi hariç diğerleri araştırma alanında ilk defakaydedilmiştir. Türlerin ayırıcı özellikleri ile habitat, kürk rengi ve ölçüleri verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is based on 300 rodent specimens collected from Kütahya province between2004 and 2006. Age determination of the specimens was done and only the adult specimenswere evaluated. In the study area,12 specimens which belongs to 10 genera; Sciurus anomalus,Cricetulus migratorius, Microtus arvalis, Microtus guentheri, Meriones tristrami, Nannospalaxleucodon, Rattus rattus, Mus domesticus, Apodemus mystacinus, Apodemus sylvaticus, Dryomysnitedula, Allactaga williamsi were determined. These above indicated species, with theexception Sciurus anomalus, Meriones tristrami and Allactaga williamsi, are recorded for thefirst time in the researes area. Diagnostic characters, habitat, fur colour and measurement relatedto the species were recorded.