Doğal taş sektörü ve pazarlama stratejileri
Naturel stone sector and marketing strategies
- Tez No: 182176
- Danışmanlar: PROF.DR. BİROL ELEVLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Employment, Market Share, Marketing Strategies, Natural Stone Sector
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Doğal taş sektörü her geçen gün büyümekte, ihracat rakamları her yıl bir öncekiyıla oranla çok büyük artışlar göstermektedir. Aynı oranda bu sektörde faaliyet gösterenşirketlerinde sayısı her geçen yıl artmakta ve mevcut olan şirketler de üretimlerini,kapasitelerini, pazar paylarını arttırmaktadırlar.Bu çalışmada doğal taş sektörünün genel analizi yapılarak sektöre yeni girecek vemevcut şirketler için bilinmesi gereken konulara değinilmiş, daha sonra şirketlerinihracatlarını ve pazar paylarını büyütmeleri için yapılması gerekenler üzerindedurulmuştur.Şirketlerin büyümeleri, daha fazla istihdam sağlamaları, ülke ekonomisine dahafazla katma değer yaratmaları pazar kapma yarışında bir adım önde olabilmeleri içinpazarlama stratejileri geliştirilerek, bunların uygulanması ile elde edilecek faydalarüzerinde durulmuştur.Anahtar Kelimeler : Doğal Taş Sektörü, stihdam, Pazar Payı, Pazarlama Stratejileri.iv
Özet (Çeviri)
Natural stone sector goes on to grow up from day to day and also export numbersshow considerable amount of increases each year in comporison with the years before.However the number of companies competing in this field increase from year to year onthe same scale and existing firms increase their productions, capacities and market shares,as well.In this study, the general analysis of natural stone sector has been carried out andsubjects needed to be known has been indicaled for both new companies and existing ones.After this determination, it has been focused on the things to be done for the companies toenhance their exports and market shares.Also it has been discussed on developing marketing strategies for the firms to growup, to supply more employment, to create more value added to country economy, to be thefirst in the market sharing competition and the utilities to be obtained by means of theapplications of them.