Php mysql tabanlı uzaktan eğitim modülü tasarımı.
The Desing of php, mysql based dıstance learnıng module.
  1. Tez No: 182451
  2. Yazar: BAHADIR ÇOKÇETİN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ İHSAN ÇANAKOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Distance Learning, Moodle, Mysql, Php
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için eğitim seviyesini artırmasıgerekmektedir. Bu seviyeye ulaşabilmek, yeni teknolojileri de kullanarak eğitimde kaliteyiartırma ve daha büyük kitlelere daha hızlı ve nitelikli eğitim vererek mümkün olacaktır.Farklı yerlerde, farklı demografik ve kültürel alt yapıya sahip, örgün eğitime devamedemeyen kişilere, uygun iletişim teknolojileri kullanımıyla eğitim kaynaklarına erişimisağlayan Uzaktan Eğitim (UE), tüm dünyada yaygınlaşmakta ve geleceğin eğitim sistemi olarakkabul edilmektedir.Bu çalışmada, uzaktan eğitimin genel bir tanıtımı yapılmakta, Türkiye'deki veDünya'daki uzaktan eğitimin genel durumu ele alınmakta, Dumlupınar Üniversitesi'nde uzaktaneğitime geçilmesi ve akademisyenler arasında yaygınlaşabilmesi için öneriler sunulmaktadır.Uzaktan eğitim kursuna geçişte öncelikle kursun yönetimi için temel olarak:• Kurumsal bir yapı oluşturulmalı,• Öğretim elemanlarının belirledikleri ders içerikleri hazırlanmalı,• Bu ders içeriklerinin standart uzaktan eğitim içeriklerine dönüştürülmesi ve görsel olarakzenginleştirilmesini sağlayacak teknik elemanlara sahip olunmalı,• Bu organizasyonu yönetebilecek bir eğitim yönetim sistemi (Learning ManagementSystem-LMS) yazılımına sahip olunmalıdır.Bu çalışmada diğer üniversitelerdeki yapılanmadan bahsedilmekte, LMS yazılımıhakkında testler, denemeler ve öneriler bulunmaktadır. LMS yazılımı için 150'den fazla ülkedenkullanılan ve 70'den fazla dil desteği olan açık kaynak kodlu Moodle yazılımı kullanılmıştır.Moodle açık kaynak kodlu php script dili ile yazılmıştır. Veritabanı ve işletim sistemi bağımsızçalışabilmektedir. Ayrıca Unesco'nun seçtiği en iyi açık kaynak kodlu eğitim yazılımlardanbirisidir.Temel amacımız uzaktan eğitimde temel araç olan bilgisayar eğitiminin, uzaktan eğitimile verilmesidir. Bu nedenle üniversitemizde okutulan Temel Bilgisayar Bilimleri ve TemelBilgi Teknolojileri Kullanımı derslerinde Moodle aracılığıyla destek verilmiş, denemeleryapılmıştır ve sonuç olarak elde edilen istatistikler ekler bölümüne konmuştur.Anahtar Kelimeler : Moodle, Mysql, Php, Uzaktan Eğitim
Özet (Çeviri)
To be able to keep up with the contemporary level of modern civilizations, it is neededto improve the quality of our education system. This is only possible by using the newtechnologies in education and generalizing these new technologies in greater masses.The Distance Learning (DL), providing the chance of accessing to various educationalsources with the appropriate use of communication technology to the people from differentplaces and culture who cannot attend to the formal education, has been becoming widespreadand also regarded as the education system of the future.In this study, the general description of the distance learning is given, the overallposition of distance learning in Turkey and the world is analyzed, and suggestions are proposedfor the dissemination of distance learning in Dumlupınar University and among the academics.The prerequisites for the distance learning courses are listed below:• Should be build the Corporate structure• The course curriculum determined by the academics should be prepared• Technical advisors responsible with the convertion of the determined course curriculumpreviously into the standard distance learning contents and visual richness• Learning Management SystemIn this study, it is mentioned about the structuring in other universites and also tests,experiments and proposals related with the LMS (Learning Management System) are included.For the LMS, the open source code Moodle software, which is used in over 150 countries andhas more than 70 language supports and sources, has been used. Also, it is written in thelanguage of open source code php script. Data base and operating system can workindependently from each other. Moreover, it is one of the best open source code coursewaresselected by UNESCO.Our basic purpose is to give the computer education, which is the fundamentalequipment in distance learning, through distance learning education. For this aim, experimentshave been done with the help of Moodle in the courses named `Basic Computer Knowledge andInformation Technologies? given in our institution and results statistics gathered are available inannex.