Gsm el değiştirmenin yapay sinir ağlarıyla modellenmesi
Modelling gsm handover by artificial neural network
  1. Tez No: 182658
  2. Yazar: OSMAN BÜYÜKEROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FİLİZ GÜNEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: El değiştirme, El değiştirme algoritmaları, propogasyon modelleri, hücremodelleri, yol kaybı, gölge sönümleme, yapay sinir ağları, Handover, handover algorithms, propogation models, cell models, path loss, shadowing, ANN
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Kablosuz haberleşme sistemlerinde haberleşmenin kesintisiz olarak devam etmesini sağlayanen önemli prosedür el değiştirmedir. Bir mobil istasyonun hizmet alınan bazdan veyafrekanstan başka bir baz veya frekansa transferine el değiştirme denir. El değiştirmealgoritmaları bu işlemi en iyi şekilde yapabilmek için tasarlanmaktadırlar. El değiştirmeninkarmaşıklığı sebebiyle bu algoritmalarda çok çeşitli ve özellikli olmaktadırlar. Yapay sinirağları kullanarak bir çok girdiye sahip el değiştirme algoritmalarının performansı arttırılabilir.Bu çalışma el değiştirmenin temellerini, kullanılan algoritmaları, propogasyon modellerinintemellerini incelemekte ve yapay sinir ağlarıyla temel bir algoritma modeli sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
Handover is the most important procedure that provides continuous communication inwireless communication system. Handover is the process of transferring a mobile stationfrom one base satiton or channel to another base station or channel. Handover algorithms aremodelled to achieve this process completely. Due to complexity of the handover, algorithmshave a lot of types and features. ANN is can be used to improve the performance of thealgorithm that has a lot of inputs. In this project the handover fundamentals, propogationmodels and fundamentals,handover algorithms are analysed and a basic ANN algorithmmodel is introduced.