Akseki (Antalya) ilçesi makrofungusları
Macrofungi of Akseki (Antalya) district
- Tez No: 183045
- Danışmanlar: DOÇ.DR. CELALEDDİN ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Makrofunguslar, Taksonomi, Yeni Kayıt, Akseki, Türkiye, Macrofungi, Taxonomy, New Record, Akseki, Turkey
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziAKSEKİ (ANTALYA) İLÇESİ MAKROFUNGUSLARIMustafa CEVİZCİSelçuk ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBiyoloji Ana Bilim DalıDanışman: Doç. Dr. Celâleddin ÖZTÜRK2006, 69 SayfaJüri: Prof.Dr. Mustafa KÜÇÜKÖDÜKJüri: Doç.Dr. Celâleddin ÖZTÜRKJüri: Doç.Dr. Gıyasettin KAŞIKBu çalışmada, Akseki ilçesinde farklı lokalitelerden 2004-2006 yıllarında özellikleilkbahar ve sonbahar aylarında 106 makrofungus örneği toplanmıştır.Arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucunda, toplam iki bölüm, üç sınıf, 10 takım, 30familya ve 53 cinse ait 85 takson belirlenmiştir. Bu taksonların 12'si Ascomycota, 73'üBasidiomycota bölümüne aittir.Makrofunguslar üzerindeki mevcut literatüre göre, 1 türün Türkiye için yeni kayıtolduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisMACROFUNGI of AKSEKİ (ANTALYA) DISTRICTMustafa CEVİZCİSelçuk UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesBiology DepartmentSupervisior: Assoc.Prof.Dr. Celâleddin ÖZTÜRK2006, 69 PageJury: Prof.Dr. Mustafa KÜÇÜKÖDÜKJury: Assoc.Prof.Dr. Celâleddin ÖZTÜRK Jury:Assoc.Prof.Dr. Gıyasettin KAŞIKIn this study 106 macrofungi specimens have been collected different localities inAkseki province between 2004-2006 particularly during the months of autumn and springseasons.As a result of the field and laboratory studies, 85 taxa belong to 53 genera two divisions,three classes, 10 ordo and 30 families have been identified. 12 of them belong to Ascomycota,and the other 73 taxa belong to Basidiomycota divisions.According to the present literature on macrofungi of Turkey one taxa is new record forTurkey.