Örgü tabanlı uzaktan ögretim ortamı hazırlanması ve dogru akım devre analizi dersi için örnek uygulama
Preparation of web based distance learning media and a sample application for electrical circuit analysis of direct current course
  1. Tez No: 183402
  2. Yazar: RAMAZAN YILDIRIM
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ. ÖMER DEPERLİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan eğitim, Örgü tabanlı eğitim, e-öğrenim, doğru akım devreanalizi, Distance education, web-based education, e-learning, circuit analysis ofdirect current
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Günümüzde genel eğitim programları içerisinde uzaktan öğretimin ağırlığı giderekartmaktadır. Uzaktan öğretim materyalleri içinde de Internet üzerinden eğitim, ölçmeve değerlendirme gibi unsurlar daha çok öne çıkmaktadır. Kaliteli bir Internet destekliöğretimle öğrenciler bireysel, kalıcılığı yüksek, uzun dönemde fayda ve maliyetihesaplı, zaman ve mekândan kısmen bağımsız eğitim alabilmektedirler.Bu çalışmada mesleki ve teknik eğitimde de gittikçe yaygınlaşan uzaktan eğitimmateryalleri ile eğitim ve öğretim yapılmasına, Elektrik Eğitimi alanında örnek teşkiletmesi amacıyla Doğru Akım Devre Analizi dersi için uzaktan öğretim materyalihazırlanmıştır. Hazırlanan web ortamında konuların anlatımında görsellik ön plandatutulmaya çalışılmış, anlatım ve örnekler hareketli canlandırma çalışmaları iledesteklenmiştir.Hazırlanan materyalde eğitimciler ve öğrenciler için ayrı ayrı alanlar bulunmaktadır.Öğrenciler kendileri için izin verilmiş alanlara girebilmekte ve zaman zamansınavlardaki başarıları öğretim elemanları tarafından değerlendirilerek öğrencileri geribildirim yapılmaktadır. Eğer başarıları yeterli görülürse öğrenciye diğer derslerinşifreleri mesaj yolu ile iletilir. Yeterli görülmemiş ise gerekli uyarılar ve yapılmasıgerekenler kendisine bildirilir. Öğrenciler sistemdeki mesaj sistemleri sayesinde anlıksorular sorup öğretim elemanlarından çevrimiçi olarak en kısa zamanda cevapalabilmektedirler. Bunun yanında birbirleri ile de sistemin bünyesinde bulunan forumaracılığıyla rahatlıkla haberleşebilirler. Eğitimciler ise kendilerine ?Admin? tarafındanverilen kullanıcı ve şifre yardımıyla yönetim paneline girerek hiçbir ara programgerekmeden yeni dersler, yeni testler, varolan testleri düzenlemek, foruma müdahaleetmek, gönderilen dosyaları makaleleri onaylayarak sitede yayına sokmak, istedikleriüyeleri yasaklamak ya da yasaklarını kaldırmak gibi birçok işlevigerçekleştirebilmektedirler.2006, 82 Sayfa
Özet (Çeviri)
Nowadays among the general education programs distance education have a greatimportance.In all distance education materials some systems such as web-basededucation and measurement-assessment become more dominant than the others. Bymeans of an effective web-based education the learners can have personal, permanent,useful, economical and independent education.It is tried to be performed in this study that distance education materials can be used inteaching learning process of professional and technical education. A material ofdistance education for the lesson ?Circuit Analysis of Direct Current? is prepared asan example in Electrical education. In web-based circumstances the outlook is veryimportant and both explanation and examples are supported by the animations andstudies that include actions.These materials include different areas for both teachers and learners. The learners canmake use of the areas not forbidden to them and they can get feedbacks about theirsuccess during the exams thanks to the teachers. If their success is evaluated asefficient the passwords of other lessons are sent to the learners by messages. If thesuccess isn?t efficient enough, the learners are informed the things that should be done.By means of the message systems, the learners can ask questions at that moment andthey can get the answers in no time. In addition to this, the learners can communicatethe teachers easily with the help of a forum within the system. Also, the teachers candesign the new courses and tests or they can change one of them. In addition, theteachers can publish the files and essays sent to them and they can prohibit somemembers or cancel some prohibitions by using the management panel with the help ofusername and password given to them by admin.2006, 82 Pages