Adana ili Aladağ ilçesi Kökez köyünün sosyo-ekonomik yapısı ve kalkınma açısından tarımsal yayım çalışmalarının değerlendirilmesi
Socio-economic structure and assessment of agricultural extension activities on development of Kökez village in Aladağ district of Adana province
  1. Tez No: 183559
  2. Yazar: ALPASLAN SALTAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. FARUK EMEKSİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Rural sociology, Socio-economic structure, Agricultural extension, Agriculture consultantII, Köy Sosyolojisi, Sosyo-Ekonomik Yapı, Tarımsal Yayım, Tarım DanışmanıI
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
ABSTRACTM.Sc. ThesisSOCIO-ECONOMIC STRUCTURE AND ASSESSMENT OFAGR CULTURAL EXTENS ON ACT V T ES ON DEVELOPMENT OFKÖKEZ VILLAGE IN ALADAG DISTRICT OF ADANA PROVINCEAlpaslan SALTANUNIVERSITY OF ÇUKUROVAINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESDEPARTMENT OF AGRICULTURAL ECONOMICSSupervisor : Prof. Dr. Faruk EMEKS ZYear:2006, Pages:72Jury : Prof. Dr. Faruk EMEKS ZProf. Dr. Onur ERKANProf. Dr. Veyis TANSIThis investigation carried out in Kökez village in Aladağ administrativedistrict of Adana province. Kökez is a mountain village and total populationamount is 1.081. Distance from nearest administrative district (Aladağ) is 14 km. Inthis study the village's settlement, population, social structure, economic structure,infrastructure, public services and agricultural extension services were investigated.At the same time extension activities which is conducted by agricultural consultantrelated with ?1.000 Agricultural Engineer in 1.000 Village Project? and effects ofthis Project on village development were also investigated.At the end of investigation, all of the extension activities which is made byagricultural consultant and other instutions/persons was found to be usefull forKökez village.
Özet (Çeviri)
ÖZYÜKSEK L SANS TEZADANA L ALADAĞ LÇES KÖKEZ KÖYÜNÜN SOSYO-EKONOM KYAPISI VE KALKINMA AÇISINDAN TARIMSAL YAYIMÇALIŞMALARININ DEĞERLEND R LMESAlpaslan SALTANÇUKUROVA ÜN VERS TESFEN B L MLER ENST TÜSÜTARIM EKONOM S ANAB L M DALIDanışman : Prof. Dr. Faruk EMEKS ZYıl:2006, Sayfa:72Jüri : Prof. Dr. Faruk EMEKS ZProf. Dr. Onur ERKANProf. Dr. Veyis TANSIAraştırma Adana li Aladağ lçesi Kökez köyünde yürütülmüştür. Kökez1.081 nüfuslu, ilçeye 14 km uzaklıkta bir dağ köyüdür. Bu çalışmada, köyünyerleşme düzeni, nüfusu, toplumsal yapısı, ekonomik yapısı, altyapı ve kamusalhizmetleri, tarımsal yayım hizmetleri incelenmiştir. Aynı zamanda çalışmada,1.000 Köye 1.000 Tarımcı Projesi kapsamında çalışan personelin yürüttüğü tarımsalyayım faaliyetleri ve köyün kalkınması konusunda olası etkileri araştırılmıştır.Araştırma sonucunda gerek tarım danışmanı gerekse diğer kuruluşlar/kişilertarafından yapılan tarımsal yayım faaliyetlerinin Kökez köyü için faydalı olduğusaptanmıştır.