Mısır hasadında tane kayıpları ile biçerdöver marka ve model ilişkisinin saptanması
Determination of relation to mark and model of combines at gain losses of corn
- Tez No: 183654
- Danışmanlar: PROF.DR. TUNÇ ÖZCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Harvester, Loss gain, Corn
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
ÖZYÜKSEK L SANS TEZMISIR HASADINDA TANE KAYIPLARI LE B ÇERDÖVER MARKAVE MODEL L ŞK S N N SAPTANMASIMelih KAYGISIZELÇUKUROVA ÜN VERS TESFEN B L MLER ENST TÜSÜTARIM MAK NALARI ANAB L M DALIDanışman: Prof. Dr. M.Tunç ÖZCANYıl: 2006, Sayfa: 58Jüri: Prof. Dr. M.Tunç ÖZCANProf.Dr. Ahmet Can ÜLGERYrd. Doç. Dr. Ahmet NCEBu çalışmada ülkemiz tarımında yaygın olarak kullanılan biçerdöverlerinhasat sırasında tane kayıplarına etkisi incelenmeye çalışılmıştır.Bu çalışmada JohnDeere firmasının üretmiş olduğu JD 955 ve New Holland firmalarının üretmiş olduğuTC-56 ve Clayson modelleri kullanılmıştır. Bu biçerdöverler aralarında 4 ya da 5 yaşfark olan her bir markadan iki model olarak seçilmiştir. Çalışılan arazilerde ağırlıklıolarak Pioneer ticari ismi ile anılan mısır ekimi yapıldığı görülmüştür. Buna bağlıolarak kullanılan modeller arasında hasada etkileri açısından fark olduğu görülmüştür.Anahtar Kelimeler : Biçerdöver, Tane kayıpları, Mısır
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMSc THESISDETERMINATION OF RELATION TO MARK AND MODEL OFCOMBINES AT GAIN LOSSES OF CORNMelih KAYGISIZELDEPARTMENT OF AGICULTURAL MACHINERYINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESUNIVERSITY OF ÇUKUROVASupervisor: Prof. Dr. M. Tunç ÖZCANYear: 2006, Pages: 58Jury: Prof. Dr. M.Tunç ÖZCANProf.Dr. Ahmet Can ÜLGERAssist. Prof. Dr. Ahmet NCEThe main objective of the study was the determination of the gain losses forthe different combine use. In this study, two different brand combine harvesterswhich are in common use in Turkiye conditions were used. One of the combineharvesters was JD 955 (John Deere) and the other one was TC 56 and Clayson (NewHolland). For the studies, 2 different model combines for each brand with thedifferent age were experimented. Work field was the corn (pioneer) areas. Accordingto the results, significant differences were found in terms of gain losses betweendifferent brand combines.