A new orthogonal scaling-wavelet function pair based on excitatory postsynaptic potential function
Excitatory postsynaptic potansiyel fonksiyonu tabanlı yeni bir dikey ölçek-dalgacık fonksiyon çifti
- Tez No: 183672
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SAMİ ARICA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Elektroansefalografi, EPSP, Çoklu Çözünürlük Analizi, Dalgacık Dönüşümü, Electroencephalography, EPSP, Multiresolution Analysis, WaveletTransformII
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZYÜKSEK LİSANS TEZİA NEW ORTHOGONAL SCALING-WAVELET FUNCTION PAIRBASED ON EXCITATORY POSTSYNAPTIC POTENTIAL FUNCTIONMehmet KANALÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜELEKTRİK-ELEKTRONİK ANABİLİM DALIDanışman Yard. Doç. Dr. Sami ARICAYıl 2006, Sayfa 72Jüri Yard. Doç. Dr. Sami ARICAProf. Dr. Mehmet TÜMAYYard. Doç. Dr. Turgay İBRİKÇİBeyin insan vücudunun en karmaşık organıdır. Beyinle ilgili birçokbilinmeyen vardır. Elektroansefalografi (EEG), sinir hücrelerinin içinde oluşturulanakımın sebep olduğu beynin elektriksel aktivitelerini ölçen bir yöntemdir. Bir EEGsinyali excitatory ve inhibitory postsynaptic potansiyellerinin (EPSP ve IPSP) bir seriaçılımı olarak düşünülebilir. Sentez temel fonksiyonları (EPSP ve IPSP) ortogonalolmadığı için bu açılım ortogonal değildir. Bu çalışmanın amacı EPSP işaretindenyeni bir ortogonal dalgacık elde etmektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMSc THESISA NEW ORTHOGONAL SCALING-WAVELET FUNCTION PAIRBASED ON EXCITATORY POSTSYNAPTIC POTENTIAL FUNCTIONMehmet KANALDEPARTMENT OF ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERINGINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESUNIVERSITY OF ÇUKUROVASupervisor Assist. Prof. Dr. Sami ARICAYear 2006, Pages 72Jury Assist. Prof. Dr. Sami ARICAProf. Dr. Mehmet TÜMAYAssist. Prof. Dr. Turgay İBRİKÇİBrain is the most complex organ of human body. There are many unknownsabout brain. Electroencephalography (EEG) is a technique for measuring theelectrical activity of the brain that is caused by the current generated within neurons.An EEG signal can be considered as a series of excitatory and inhibitory postsynapticpotentials (EPSP?s and IPSP?s). This expansion is not orthogonal since the synthesisbasis functions (EPSP?s and IPSP?s) are not orthogonal. The aim of this study is togenerate a new orthogonal wavelet from EPSP.