Dokuma işletmelerinde proses ve kalite kontrol
Process and quality control in weaving mills
  1. Tez No: 183744
  2. Yazar: HATİCE MEHTAP BULUKLU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. EMEL CEYHUN SABIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: tekstil, dokuma işletmesi, proses kontrol, kalite kontrolI, textile, weaving enterprise, proces control, quality controlII
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZYÜKSEK LİSANS TEZİDOKUMA İŞLETMELERİNDE PROSES VE KALİTE KONTROLH.Mehtap BULUKLUÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİTEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜTEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALIDanışman: Yrd. Doç. Dr. Emel Ceyhun SABIRYıl: 2006, Sayfa: 117Jüri: Yrd. Doç. Dr. Emel Ceyhun SABIRYrd. Doç. Dr. Nihat ÇELİKYrd. Doç. Dr. Zeliha SELEKBu çalışmada; tekstil işletmelerinin dokuma bölümünün proses ve kalitekontrolü incelenmiştir. Çalışmada, öncelikle proses ve kalite kontrol, kontrolsistemleri ve proses kontrol teknikleri hakkında bilgiler verilmiştir.Çalışmanın uygulamalı yapılabilmesi için Çukurova bölgesinde bir tekstilişletmesi seçilmiştir. İşletmenin dokuma hazırlık ve dokuma bölümü bir arada elealınmıştır. Her iki bölüme ait proses kontrol parametreleri tespit edilmiştir.Kontrollerin sıklığı, yapılış periyodu ve kapsadıkları süreler belirlenmiştir. Standartdışı durumlar haftalık olarak derlenmiştir. Toplanan veriler için kontrol diyagramlarıoluşturulmuş ve standart dışı durumlar için de neden- sonuç diyagramlarıhazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMsC THESISPROCESS AND QUALITY CONTROL IN WEAVING MILLSH.Mehtap BULUKLUDEPARTMENT OF TEXTILE ENGINEERINGINSTITUTE OF NATUREL AND APPLIED SCIENCEUNIVERSITY OF CUKUROVASupervisor: Assist. Prof. Emel Ceyhun SABIRYear: 2006, Page: 117Jury: Assist. Prof. Emel Ceyhun SABIRAssist. Prof. Nihat ÇELİKAssist. Prof. Zeliha SELEKIn this study, it was investigated about the proces and quality control ofweaving section in textile. Information about proces and quality control, controlsystems and proces control techniques are given, initially.A textile factory in Cukurova region is chosen to put the study in to practice.The pre-weaving and weaving sections are dealt with together, both of departments?proces control parameters are established. The frequency, setting period and thespending time of controls are also determined. Exceptional stuations are reportedweekly. Control diagrams are prepared for the data that collected and `?reason -result?? diagrams are prepared for exceptional stuations.