Tasarımı bitmiş ürünün imalatı için ürün tanıtım sürecinin planlanması üzerine bir uygulama
An application for planning product introduction process of designed product manufacturing
  1. Tez No: 184275
  2. Yazar: SEBAHATTİN OĞUZ ÖZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET KÜRŞAD TÜRKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Üretim Planlama, Kalite Kontrol, Tasarım, Palet, Ürün Tanıtım Süreci, Production Planning, Quality Control, Design, Track, Product Introduction Process
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
ÖZETTASARIMI BİTMİŞ ÜRÜNÜN İMALATI İÇİN ÜRÜN TANITIM SÜRECİNİNPLANLANMASI ÜZERİNE BİR UYGULAMAÖZ, Sebahattin OğuzKırıkkale ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüEndüstri Mühendisliği Anabilim Dalı, Yüksek Lisans TeziDanışman : Yrd.Doç. Dr. A.Kürşad TÜRKEROcak 2006, 112 sayfaZırhlı birliklerde tırtıllı araçlar, tırtıllı araçlarda ise palet sistemleri önemli bir yertutmaktadır. Tırtıllı araçların görevlerini yerine getirebilmesi için bu sistemler hayati önemesahiptir. Aracın manevra kabiliyeti, hız ve performansı büyük ölçüde paletlere bağlıdır vebekli de aracın en hassas parçasıdır. Bu derece önemli bir ürünün milli olarak üretilmesiülkemize maddi ve manevi önemli katkılar sağlamaktadır.Bu çalışmada bir palet sisteminin tasarım aşamasından başlayarak, üretim ve kalitefaaliyetleri planlanmış ve seri üretime uygun hale getirilmiştir. Tasarım aşamasında AQAP2110 standardı referans alınmıştır. Üretim planlama aşamasında talep tahminlerinin yapılması,yıllık malzeme ve yarı mamul ihtiyacının belirlenmesi, iş akış formlarının oluşturulması,üretim zamanlarının tespiti ve iş çizelgeleme konularında çalışılmıştır. Karşılaşılanproblemlerin çözümü için LEKIN, WINQSB ve MS-Excel kullanılmıştır. Kalite planlamaaşamasında kontrol noktalarının tespiti, kalite dokümantasyonunun oluşturulması ve kontroldiyagramları konularında çalışılmıştır. Karşılaşılan problemlerin çözümü için WINQSB,STATGRAPHICS ve MS-Excel, MS-Access kullanılmıştır. Çalışmanın neticesinde yeni birpalet seri üretimine hazır hale getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTAN APPLICATION FOR PLANNIG PRODUCT INTRODUCTION PROCESS OF DESIGNEDPRODUCT MANUFACTURINGÖz, Sebahattin OğuzKırıkkale UniversityGraduate School Of Natural and Applied SciencesDeparment of Industrial Engineering, M. Sc. ThesisSupervisor : Asis. Prof. Dr. A.Kürşad TÜRKERJanuary 2006, 112 pagesIn armored military units the vehicles with a milled edge take important place, at thesame time in the vehicles with a milled edge the track systems take important place also. Inorder to complete the woks of vehicles with milled edge track systems have vital importance.The vehicles manoeuvre ability, speed and performance are mostly dependent upon tracks andmaybe that tracks are mostly impressionable part of a vehicle. Producing such an importantpart of a vehicle makes important material and moral contributions to our country.This work, starts with a palette systems plan stage, plans prodtion and quality work titledpart becomes appropriate for mass-production. The design phase, AQAP 2110 standard istaken as a reference. In the phase of Production Planning , forecasting, defining the need ofannual materials and half-manufactured, gathering the work flow forms, defining the time ofproduction and scheduling are studied. The software?s of LEKIN, WINQSB an MS-Excel areused for solving the associated problems. In the phase of Quality Control, defining thecontrol points, gathering quality documentation and designing of control diagrams are studied.The softwares of STATGRAPHICS, WINQSB, MS-Excel and MS-Access are used forsolving the associated problems. In the result of the study, a new palette is prepared for mass-production.