Genelleştirilmiş integral operatörleri ve süreklilik modülü ile ilişkileri
Generalized integral operators and its relations with modulus of continuity
- Tez No: 184289
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ ARAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Genelleştirilmiş süreklilik modülü, ileri fark, genelleştirilmişoperatörler, sürekli fonksiyon uzayı, Generalized modulus of continuity, forward finite, generalizedoperator, continuous function spacei
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
ÖZETGENELLEŞT R LM Ş NTEGRAL OPERATÖRLER VE SÜREKL L KMODÜLÜ LE L ŞK LERTOPSOY, DeryaKırıkkale ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMatematik Anabilim Dalı, Yüksek Lisans TeziDanışman: Yard. Doç. Dr. Ali ARALŞubat 2006, 99 sayfaBu tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş içinayrılmıştır. kinci bölümde ileri fark yardımı ile daha önceden bilinen konvolüsyontipli singüler integraller tanımlanacak ve yakınsaklık özellikleri incelenmiştir.Üçüncü bölümde ise ikinci bölümde tanımlanan genel integraller öteleme yardımı ileçift indise bağlı olarak tekrar tanımlanmıştır. Genelleştirilmiş integrallerinyakınsaklık özellikleri n -boyutlu uzayda tekrar verilmiştir. Dördüncü bölüm isetartışma ve sonuç için ayrılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTGENERALIZED INTEGRAL OPERATORS AND ITS RELATIONS WITHMODULUS OF CONTINUITYTOPSOY, DeryaKırıkkale UniversityGraduate School Of Natural and Applied SciencesDepartment of Mathematics, M. Sc. ThesisSupervisor: Asst. Prof. Dr. Ali ARALFebruary 2006, 99 pagesThis thesis consists of four sections. The first section is reserved forintroduction. In the second section, we define general integrals which consist of thewell known convolution type singular integrals by using forward difference andexamine its approximation properties. In the third section we redefined the generalsingular integrals given in previous section. Depending on double dummy variableby shifting and approximation properties of generalized integral are given in n -dimensional space. The fourth section is reserved for discussion and conclusion.