Hölder uzayında yakınsaklık özellikleri
Approximation properties on Hölder space
- Tez No: 184290
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ OLGUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Hölder Uzayı, Yaklaşım, Süreklik Modülü, Singüler Integral, Lipschitz sınıfı
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZETHÖLDER UZAYINDA YAKINSAKLIK ÖZELLİKLERİYILMAZ, BaşarKırıkkale ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMatematik Anabilim Dalı, Yüksek Lisans TeziDanışman: Yrd. Doç.Dr. Ali OLGUNŞubat 2006, 75 SayfaBu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş için ayrılmıştır. İkincibölümde temel kavramlar ve yaklaşım teoremleri verilmiştir. Üçüncü bölümdeHölder Uzaylarında, Picard, Poisson-Cauchy ve Gauss Weierstrass singülerintegralleri için yaklaşım teoremleri verilmiş ve Genelleştirilmiş Gauss Weierstrassintegralleri yardımıyla Lipα ve Lip (α, p ) sınıflarına ait olan fonksiyon sınıfınınyaklaşım hızı belirlenmiştir. Dördüncü bölüm ise tartışma ve sonuç için ayrılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTAPPROXIMATION PROPERTIES ON HÖLDER SPACEYILMAZ, BaşarKırıkkale UniversityGraduate School Of Natural And Applied SciencesDepartment of Mathematics, M. Sc. ThesisSupervisor : Asst.Prof.Dr.Ali OLGUNFEBRUARY 2006, 75 pagesThis thesis contains four chapters. First chapter is devoted to introduction. In thesecond chapter, some fundamental concepts and approxmation theorems are given.In the third chapter approxmation theorem for Picard, Poisson-Cauchy and GaussWeierstrass singular integrals in Hölder space are discussed, and also theapproxmation rate of the class of functions belonging to Lip α and lip (α, p) arefound by means of the Generalized Gauss Weierstrass Singuler Integrals.Key Words : Hölder space, Approximations, Modulus of Continuity, SingularIntegral, Lipcshitz class