On the S-procedure and some variants
S-prosedür ve bazı çeşitleri hakkında
- Tez No: 184455
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÇELEBİ PINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: S-procedure, Approximate S-Lemma, Extended S-procedure, robustoptimization, (conic) quadratic programming.iii
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
üOZETü ş şË ËS-PROSEDUR VE BAZI CESITLERI HAKKINDAKürşad DerinkuyuusEndüstri Mühendisliği, Yüksek Lisansu u g uTez Yüneticisi: Prof. Dr. Mustafa Celebi Pınaro şTemmuz, 2004Bu tezde ikinci dereceden fonksiyon kısıtları olan ikinci dereceden fonksiy-onun pozitif olduËunu tetkik eden S-prosedür ile ilgilendik.g u S-prosedürukontrol teori ve saËlam optimizasyon analizinde etkili bir araştır. Ayrıcag cdoËrusal matris eşitsizliklerinin (ya da kısmi belirli [semi-deï¬nite] program-g slamalarının) yeniden formüle edilmesi ve ikinci dereceden programlama anal-uizinde kullanılmaktadır. Yaklaşık saËlam tamamlayıcılar işin tutuculuk sonuşlarıs g c cüderecesinin tesis edilmesinde kullanılan Yaklaşık S-Onermesinde hata sınırınısgeliştirdik. Bundan başka S-prosedürü genişlettik ve bu alanda genel sonuşlars s uu s cüelde ettik. Son olarak, Yaklaşık S-Onermesi kullanarak norm-1 kısıtı olan ik-sinci dereceden fonksiyonun en aza indirgenmesine dayanan güvenilir bülge [trustu oregion] alt problemleri işin Nesterov'un sonucuna benzer sonuş elde ettik.c cüAnahtar süzcükler : S-prosedür, Yaklaşık S-Onerme, Genişletilmiş S-prosedür,ou u s s s usaËlam optimizasyon, (konik) ikinci dereceden programlama .giv
Özet (Çeviri)
ABSTRACTON THE S-PROCEDURE AND SOME VARIANTSKürşad DerinkuyuusM.S. in Industrial EngineeringSupervisor: Prof. Dr. Mustafa Celebi PınarşJuly, 2004In this thesis, we deal with the S-procedure that corresponds to verifying that theminimum of a quadratic function over constraints consisting of quadratic func-tions is positive. S-procedure is an instrumental tool in control theory and robustoptimization analysis. It is also used in linear matrix inequality (or semi deï¬niteprogramming) reformulations and analysis of quadratic programming. We im-prove an error bound in the Approximate S-Lemma used in establishing levels ofconservatism results for approximate robust counterparts. Moreover we extendthe S-procedure and obtain some general results in this ï¬eld. Finally, we get abound similar to Nesterov?s bound for trust region subproblem, which consistsin minimizing an indeï¬nite quadratic function subject to a norm-1 constraint byusing the Approximate S-Lemma.