Reliability based dynamic scheduling of independent tasks in heterogeneous computing environments
Çoktürel bilgisayar ortamlarında güvenilirlik tabanlı dinamik bağımsız görev çizelgeleme
- Tez No: 185029
- Danışmanlar: DOÇ.DR. HALUK TOPÇUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Task scheduling, dynamic scheduling, heterogeneous computing, reliability, evolutionary algorithms
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Çoktürel bir bilgisayar ortamı farklı işlem gücüne sahip birbirine bir ağtopolojisi ile bağlı kaynaklardan oluşur. Bu ortamda, dinamik olarak ulaşan bağımsızgörevlerin çizelgelenmesi için çeşitli buluşsal algoritmalar geliştirilmiştir. Bugörevlerin ulaşım ve çalışma zamanları önceden bilinmemekte ve en kısa çizelgelemeuzunluğu hedeflenmektedir. Fakat ortamdaki kaynakların başarısız olma olasılığı vebunun uygulama görevleri üzerindeki etkisi göz önüne alınmamaktadır. Bu olasılığıazaltmak için kaynakların güvenilirlik maaliyeti ve çizelgeleme uzunluğu aynı aynıanda azaltılmalıdır. Bu çalışmada, dinamik cizelgeleme problemine hem cizelgelemeuzunllugu hem de güvenilirlik maaliyetini dikkate alan yeni birlesik bir formulgelistirilmistir. Buna ek olarak iki cizelgeleme algoritmasi amaclanmistir.Yapılan testsonuçları göstermiştir ki iki hedefin önem ağırlığına göre cizelgeleme uzunlugu veguvenilirlik maaliyetinin ikisi birden azaltılabilmektedir ve algoritmalarimiz bircokdurumda birlesik amac dogrultusunda iyi sonuc vermistir.
Özet (Çeviri)
A heterogeneous computing environment consists of resources with differentprocessing powers connected via a network topology. There have been a number ofheuristics proposed for the scheduling of dynamically arriving independent tasks in anheterogeneous computing environment. The arrival and execution times of those tasksare not known a priori and an objective of only minimization of makespan is target.However, the possibility of failure of the resources in the environment and its effects tothe reliability of application tasks are not considered. To decrease the possibility offailures in the environment, both makespan and reliability cost of resources should beminimized. In this study, we propose a new unified objective of dynamic schedulingproblem which considers both schedule length and reliability cost of resources.Additionally two scheduling algorithms (one for immediate mode and one for batchmode) are proposed as part of this study. The experimental results showed thataccording to the importance and weight of the two objectives in the algorithm, schedulelength and reliability cost could be minimized together and our algorithms outperformthe others dynamic scheduling algorithms in most of the cases in terms of unifiedobjective.