Kontrol alan ağı protokolü tabanlı bir endüstriyel ağın kurulması ve yönetilmesi
Establishing and managing of an industrial network based on controller area network protocol
  1. Tez No: 185316
  2. Yazar: YUNUS SANTUR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYRETTİN CAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kontrol Alan Ağı Protokolü, Seri İletişim, Endüstriyel Ağlar, Controller Area Network, Serial Communication, Industrial Network
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziKONTROL ALAN AĞI PROTOKOLÜ TABANLI BİR ENDÜSTRİYEL AĞINKURULMASI VE YÖNETİLMESİYunus SANTURFırat ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı2006, Sayfa: 65Kontrol alan ağı çok yöneticili, yüksek güvenlik ve çarpışma çözümleyicisi özelliklerine sahipseri iletişime dayalı bir haberleşme protokolüdür. Kontrol alan ağı otomotiv endüstrisinde araç içiiletişimde kullanılmak için geliştirilmiştir. Üstün özelliklerinden dolayı birçok endüstriyel uygulamadasık sık kullanılır. Araçlar, medikal cihazlar, endüstriyel otomasyon sistemleri ve akıllı binalar diğeruygulama alanlarına örnek olarak verilebilir.Bu çalışmada önce kontrol alan ağı protokolünün kullanıldığı çeşitli endüstriyel uygulamalarincelendi. Sonra bir deney seti tasarlandı ve kontrol programı geliştirildi. Daha sonra deney setiüzerinde çeşitli deneyler gerçekleştirildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisESTABLISHING AND MANAGING OF AN INDUSTRIAL NETWORK BASED ONCONTROLLER AREA NETWORK PROTOCOLYunus SANTURFirat UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Computer Engineering2006, Page: 65Controller area network (CAN) is a communication protocol based on serial communicationwhich has multiple administrators, high security and carrier avoidance features. CAN has beendeveloped to use in internal vehicle communication in automotive industry. It is often used manyindustrial applications due to superior features. Vehicles, medical devices, industrial automationsystems and intelligent buildings are given as examples to others application areas.In this study, first various industry controller area network applications have been examined.Next an experimental setup has been designed and the control program has been developed. Then,various experiments have been preformed on the experimental setup.