Açık sistemdeki güvenlik duvarını kullanarak ağdaki paketlerin kontrolü
Control of the packets on network by using firewall on open systems
  1. Tez No: 185369
  2. Yazar: GÜRKAN KARABATAK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ KARCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Mühendislik Bilimleri, Computer Engineering and Computer Science and Control, Electrical and Electronics Engineering, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Firewall, Linux, Netfilter, Iptables, open source.V
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziAÇIK SİSTEMDEKİ GÜVENLİK DUVARINIKULLANARAK AĞDAKİ PAKETLERİN KONTROLÜGürkan KARABATAKFırat ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı2006, Sayfa : 44Bu çalışmada, günümüzde artık her alanda farklı çözümler sunan açık kaynak kodluyazılımlar hakkında bilgiler verilmiş ve bu yazılımlara en çok ihtiyaç duyulan yerlerden biriolan ağ ortamları için donanımsal bir ağ aygıtı oluşturulmasından bahsedilmiştir. Bu amaçlatamamen web üzerinden yönetilebilecek ve istenildiği zaman seri port üzerinden konsolbağlantısı yapılarak da kullanılabilecek bir güvenlik duvarı tasarlanmıştır. Bunun dışındatasarlanacak güvenlik duvarı bağlantı takibi, trafik analizi ve benzeri yardımcı araçları dabünyesinde barındırmaktadır. Bu sayede günümüzde kullanılan ağ cihazlarına açık kaynakkodlu bir alternatif sunulmaya çalışılmıştır. Ayrıca bu güvenlik duvarının ileride farklıihtiyaçlara cevap verebilmesi veya güvenlik duvarına yeni özellikler katılabilmesi için, Linuxçekirdeği üzerindeki modüllerinde değişiklikler yapılabilineceği örnek bir çalışma ilegösterilmiştir.Sonuç olarak oluşturulan güvenlik duvarının avantajları ve dezavantajları ortayakoyularak günümüzde var olan diğer sistemler ile karşılaştırması yapılmıştır.Anahtar Kelimeler : Güvenlik duvarı, Linux, Netfilter, Iptables, açık kaynak kod.IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMS ThesisCONTROL OF THE PACKETS ON NETWORK BY USINGFIREWALL ON OPEN SYSTEMSGürkan KARABATAKFırat UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Computer Engineering2006, Page : 44In this study, open source code softwares, which present different solutions in everyarea, were introduced, and a hardware tool, which is needed very much in network, wasmentioned about. At this aim, a firewall which is controlable on the web completely and can beused on the serial port by console connection on demand, was designed. It also containsconnection tracking, traffic analyse, and similar tools in its structure. By the way, an opensource code alternative to network tools was presented. To response to requirement in the futureof this firewall or adding new features to this firewall; modules of this firewall on Linux kernelcould be modify, was shown with an example application.Finally, the advantages and disadvantages of this firewall was exposed and comparedwith other systems which are exist on today.