Beton tipi ve donatı boyutlarının beton ve çelik yüzeyleri arası dayanıma etkisinin kür şartları altında incelenmesi
The investigation of the strength effect between concrete and steel surface of concrete type and reinforcing dimensions under curing conditions
  1. Tez No: 185464
  2. Yazar: HARUN TANYILDIZI
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SALİH YAZICIOĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Aderans dayanımı, basınç dayanımı, Varyans (anova) analiziIII, Bond strength, compressive strength, analysis of variance (Anova)IV
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
ÖZETDoktora TeziBETON T P VE DONATI BOYUTLARININ BETON VEÇEL K YÜZEYLER ARASI DAYANIMA ETK S N N KÜRŞARTLARI ALTINDA NCELENMESHarun TANYILDIZIFırat ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüYapı Eğitimi Anabilim Dalı2006, Sayfa: 78Bu çalışmada, beton tipi ve donatı boyutlarının beton ve çelik yüzeyleri arası dayanıma etkisikür şartları altında incelenmiştir. Bu amaçla toplam 270 adet aderans deney numunesi ve 135 adetbasınç dayanımı deney numunesi hazırlanmıştır. Bu numuneler 3, 7, 14 ve 28 gün farklı kürkoşullarında bekletildikten sonra aderans ve basınç dayanımı deneylerine tabi tutulmuştur.Çalışma sonucunda, kullanılan mineral katkılardan silis dumanı en yüksek aderans ve basınçdayanımı değerini vermiştir. Uygulanan kür şartlarında ise en yüksek aderans ve basınç dayanımı sukürü numunelerinden elde edilmiştir. Ayrıca maksimum ageraga çapının artmasıyla numunelerinaderans ve basınç dayanımları artmıştır, aynı zamanda kullanılan donatının çapının artmasıyla aderansve basınç dayanımları azalmıştır. Varyans (Anova) analizi sonuçlarında ise, basınç dayanımı ve donatıçapının aderans dayanımını en çok etkileyen parametreler olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTPhD ThesisTHE INVESTIGATION OF THE STRENGTH EFFECTBETWEEN CONCRETE AND STEEL SURFACE OFCONCRETE TYPE AND REINFORCING DIMENSIONSUNDER CURING CONDITIONSHarun TANYILDIZIFirat UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Construction Education2006, Page: 78In this study, it investigated that effect between concrete and steel surface of concrete type andreinforcing dimensions under curing conditions. Because of this, 270 bond and 135 compressionexperimental samples was prepared. The samples under different curing conditions were tested at 3, 7,14 and 28 days for bond and compressive strength.In result of this study, the highest the bond and compressive strength results were obtainedfrom the silica fume for all curing methods. The highest bond and compressive strength values wereobtained from water cured specimens. Bond and compressive strength values increased with increaseof size of aggregate and the same time decreased with increase of size of reinforcement. In the analysisof variance (Anova), the most effective parameters on the bond strength were found as compressivestrength and size of reinforcement.