Şekil operatörü ve temel formlar
Shape operator and fundamental forms
- Tez No: 185913
- Danışmanlar: DOÇ.DR. MUSTAFA KEMAL SAĞEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Weingarten dönüşümü, Gauss eğriliği, Ortalama eğrilik ve temelformlar, Weingarten map, Gauss curvature, Mean curvature and fundamentalforms
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziŞEK L OPERATÖRÜ VE TEMEL FORMLARMerve BAYSALAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMatematik Anabilim DalıDanışman: Doç. Dr. Mustafa Kemal SAĞELBu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde temel tanım ve kavramlar elealınmıştır.kinci bölümde Weingarten dönüşümünün matrisinin hesabı ve temel formlarla ilgiliöklid uzayında hiperdüzlem, hiperküre, hipersilindir ve dönel yüzeyler için yapılançalışmalar ele alınmıştır.Üçüncü bölümde ise Lorentz uzayında dönel yüzeyin Weingarten dönüşümününmatrisinin hesabı ve ortalama eğriliğin temel formlar ile arasındaki ilişkiye aitçalışmalar verilmiştir.2007, 47 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisSHAPE OPERATOR AND FUNDAMENTAL FORMSMerve BAYSALAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of MathematicsSupervisor: Assoc. Prof. Dr. Mustafa Kemal SAĞELThis study has occured three chapters. Basic description and concepts was evaulated infirst chapter.In second chapter, it was evaluated in calculation of Weingarten map?s matrix andrelation to fundamental forms in euclid space, studies for hyperplane, hypersphere,hypercylinder and surface of revolution.In third chapter, it was mentioned that calculation of surface of revolution ofWeingarten map?s matrix in Lorentz space and studies which are relation to meancurvature with fundamental forms.2007, 47 pages