Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin kurumsal imajının öğrenciler açısından ölçülmesi üzerine bir alan çalışması
The measurement of Kahramanmaraş Sütçü İmam University image in the view of students: An empirical study
  1. Tez No: 186141
  2. Yazar: LALE ÖRER
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SALİH YEŞİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Üniversite, İmaj, Kurumsal İmaj, Üniversite imajı, Eğitimi, University, Image, Institution Image, University Image, Educationii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİSOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜİŞLETME ANABİLİM DALIHTUÖZETUTHYÜKSEK LİSANS TEZİKAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ'NİNKURUMSAL İMAJININ ÖĞRENCİLER AÇISINDANÖLÇÜLMESİ ÜZERİNE BİR ALAN ÇALIŞMASILale ÖRERDANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Salih YEŞİLYıl : 2006 Sayfa: 74Jüri : Yrd. Doç. Dr. Salih YEŞİL: Yrd. Doç. Dr. Mustafa TAŞLIYAN: Doç. Dr. Hakan ALTINTAŞGenel olarak eğitim ve özellikle üniversite eğitimi ülkelerin gelişmişlikdüzeyinin en önemli göstergelerinden biridir. Bilginin önemi arttıkça eğitim ve özellikleyüksek eğitim bundan payını almıştır. Bu bağlamda üniversite, olumlu bir toplumsaldeğişim aracıdır. Küreselleşme ile birlikte üniversitelerin ulusal ve uluslararası alandarekabete açılmaları; gerekli altyapı, eğitime uygun fiziki mekânlara sahip,toplumsallaşmaya katkı sağlayacak sosyal hizmet birimleri ve nitelikli öğretimelemanları olan bir üniversite imajı yaratmak kaçınılmaz olacaktır. Rekabete dayalı biryapılanmayı göz önünde bulundurduğumuzda üniversitelerin kurumsal imajının hedefkitleler tarafından tercih edilme yönünü ortaya çıkarmış olacağız. Kahramanmaraş Sütçüİmam Üniversitesi'nin öğrenciler tarafından nasıl algılandığının belirlenmesiüniversitenin kurumsal imajını da ortaya koyacaktır.Bu çalışmanın amacı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin öğrenciaçısından nasıl bir imaja sahip olduğunu ölçmek ve öğrencilerin kurumsal imaja yönelikalgılamalarını ortaya çıkarmaktır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İİBFdördüncü sınıf öğrencilerini kapsayan çalışmanın sonuçlarına göre; kurumsal imaj,hizmetler ve öğretim elemanları ile iletişim boyutunda olumlu algılamalara sahip olduğufakat sosyo kültürel etkinliklerin azlığı, kendisini çevresine yeterince tanıtamaması gibiolumsuz algılamalara da sahip oldukları ortaya çıkmıştır. Olumsuz algılamalarıngiderilmesi ve olumlu algılamalarında güçlendirilmesi amacıyla birtakım önerilerdebulunulmuştur. KSÜ'nün öğrencileri açısından pozitif bir imaja sahip olması çokönemlidir. Bu sebeple, kurumsal imajını belirleyen unsurlar üzerinde daha fazladurulmalı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi hedef kitlesi olan öğrencilerekarşı kendisini daha iyi tanıtmalıdır.
Özet (Çeviri)
DEPARTMENT OF BUSINESS ADMINISTRATIONINSTITUTE OF SOCIAL SCIENCEUNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAMHTUABSTRACTUTHMA ThesisTHE MEASUREMENT OF KAHRAMAN SÜTÇÜ İMAM UNIVERSITYIMAGE IN THE VIEW OF STUDENTS:AN EMPIRICAL STUDYLale ÖRERSupervisor: Assistant Prof. Dr. Salih YEŞİLYear : 2006, Pages:74Jury : Assistant Prof. Dr. Salih YEŞİL: Assistant Prof. Dr. Mustafa TAŞLIYAN: Associate Prof. Dr. Hakan ALTINTAŞIn general education, especially university education is one of the mostimportant indicators of the countries? development level. The role of education,particularly university education has become very important considering the increasedimportance of knowledge. In this respect, the university has become a social changeagentIn order for university to compete at national and international levels, they needto create an image with high quality social and psychical facilities along with facultyand administrative staff. The student will make their decisions about universities on thebasis of institutional images that universities reflect.This study aims to measure and evaluate the image of Kahramanmaraş Sütçüİmam University in the view of fourth year students from the Faculty of Economics andAdministrave Sciences. The results indicate that students have both negative andpositive perception about the different aspect of institutional image of the university.