An analysis of ELT teachers perceptions of some problems concerning the implementation of English language teaching curricula in elementary schools
İngilizce öğretmenlerinin ilköğretim okullarında İngiliz dili eğitimi müfredat programı uygulamalarına yönelik bazı sorunları algılamalarının incelenmesi
- Tez No: 187330
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FİLİZ YALÇIN TILFARLIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: ngilizce dil eğitimi, ilkokul düzeyi, yabancı dil, müfredatprogramı, ELT, elementary school level, foreign language, curriculum
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Günümüzde, neredeyse herkesin en az bir yabancı dil konuşmanın gerekliolduğuna inanmasına rağmen, Türkiye'deki yabancı dil eğitiminin sorunlarıbulunduğu söylenebilir. Türkiye'nin endüstri, ticaret, teknoloji ve turizm gibi birçokaçıdan gelişen bir ülke olduğunu da düşünürsek, yabancı dil eğitiminin önemi dahafazla artacaktır. Yabancı dil eğitimi alanında çok sık değişiklikler olmasına rağmen,bu konuda genel kanı değişmemiştir.lk defa 1997'de lköğretim Okulları Programı'na yabancı dil öğretimiprogramı yerleştirilmiştir. Bu yeni program, yabancı dil öğretiminin ilköğretimokullarının dördüncü sınıfından itibaren başlamasını önermektedir.Yapılan bu çalışmanın amacı ilköğretim okulları birinci kademedekingilizce dil eğitimindeki sorunları açığa çıkarmaktır. Çalışmadaki araştırmaörneklemi rastlantısal olarak seçilen ilköğretim okullarında söz konusu sınıföğrencilerine ngilizce dersi veren 261 tane öğretmendir. Bu öğretmenlere 45 sorulubir anket uygulanmıştır. Veriler analiz edilip sonuçlar tartışılarak bulgular ışığındailkokullardaki ngilizce dili öğretiminin geliştirilmesine neden olacak önerilerdebulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
sIt can be said that foreign language teaching/ learning has been failure inTurkey for many years although nearly everyone believes that speaking at least oneforeign language is essential today. Considering Turkey as a developing country inmany aspects; such as industry, trade, technology and tourism, the importance offoreign language teaching will increase. Although there have been many frequentchanges, the general idea about the issue has not changed.For the first time, in 1997, Foreign Language Teaching Program was theinserted in elementary school program. The purpose of this study is to reveal theproblems in ELT in the elementary schools. The research population of the study is261 teachers of English who are teaching 4th and 5th year students in elementaryschools which were chosen randomly. The teachers of English were administered aquestionnaire involving 45 questions. And finally an open-ended question isprovided to give the subjects chance to express their further opinions on the subject.Data were analysed, the results were discussed, and in the light of findingsrecommendations were made to cause betterment in English language teaching inelementary schools.