İslam Hukukunda kapkaç
The purse-snatching in Islamic jurispuridence
  1. Tez No: 187493
  2. Yazar: MUTLU GÜL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HAMDİ DÖNDÜREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Hukuk, Religion, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Kapkaç, Hırsızlık, İslam Hukuku /Fıkıh, The purse-snatching, Theft, Islamic Jurispurdence/Fıqh
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANA BİLİM DALI İSLÂM HUKUKU BİLİM DALIİSLAM HUKUKUNDA KAPKAÇMUTLU GÜL(Yüksek Lisans Tezi)ÖZET?İslam Hukukunda Kapkaç? adlı tezimiz, son günlerde ülkemizde oldukçayaygınlık kazanmış olan kapkaç suçunun İslam hukuku açısından tanımını vemahiyetini ortaya koymak için yapılmış bir çalışmadır.Tezimiz, kısa bir giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kapkaçsuçunun tanımı ve mahiyeti modern hukukla da mukayeseli olarak yapılmayaçalışılmıştır. İkinci bölümde, kapkaç suçuyla İslam hukukunda benzerlik arz edensuçlardan ayrıntılı olarak bahsedilmiş ve bu suçlarla kapkaççılığın benzer ve farklıyönleri ortaya konulmaya çalışılmıştır. Üçüncü bölümde de İslam hukuku açısındankapkaç suçunun failine uygulanabilecek olan yaptırımlardan söz edilmiştir.Sonuç olarak, kapkaç suçunun İslam hukukundaki diğer mala karşıcürümlerden farklı olduğu ve günümüzde işlenen şekliyle yeni bir suç tipi olduğubelirtilmiştir.Yazarı: Mutlu GÜLTezin Adı: İslam Hukukunda Kapkaç (Yüksek Lisans Tezi)Danışmanı: Prof. Dr. Hamdi DöndürenSayfa Sayısı: XI+135
Özet (Çeviri)
THE DEPARTMENT OF BASIC ISLAMIC SCIENCES THE BRANCH OFISLAMIC JURISPURIDENCETHE PURSE-SNATCHING IN ISLAMIC JURISPURIDENCEMutlu GÜL(Master Thesis)SUMMARYOur thesis, ?The Purse-snatching in İslamic Jurisprudence?, aims to describethe definition and nature of this crime that spread in our country at last days fromthe perspective of islamic jurispuridence.Our study has a short introduction and three main chapters. In the firstchapter, it was tried to explane the definition and nature of crime ?purse snatching?in comparison to modern law.In the second chapter, both the crime ?purse snatching? and the crimesresembling it were handled in detail from the point of islamic jurispuridence.In the third chapter, the sanctions and the punishment for that crime wasdiscussed again from the point of islamic jurispuridence.Consecuently, it had been clear that purse snatching is a recent and differentcrime from other stealing cases.Writer: Mutlu GÜLTitle: The Purse-Snatching in Islamic Law (Master Thesis)Advisor: Prof. Dr. Hamdi DöndürenPages: XI+135