Anadolu güzel sanatlar liseleri, lise III müzik sınıfında okuyan yatılı ve gündüzlü öğrencilerin piyano başarıları arasındaki farklar
Differences in the success between boarding and normal daytime pupils in the music classes of the Anatolian high school of fine arts and the reasons for the differences
  1. Tez No: 188074
  2. Yazar: AYÇA YIKILMAZOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. SELAHATTİN GÖRSEV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Güzel Sanatlar, Müzik, Education and Training, Fine Arts, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Müzik eğitimi, piyano eğitimi, A.G.S, music education, piano lessons, A.G.S.L
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
ÖZETANADOLU GÜZEL SANATLAR L SELER ,L SE III MÜZ K SINIFINDAOKUYAN YATILI VE GÜNDÜZLÜ ÖĞRENC LER N BAŞARILARIARASINDAK FARKLARAyça YIKILMAZOĞLUYüksek Lisans TeziMüzik Öğretmenliği Anabilim DalıTez Danışmanı: Prof. Selahattin GÖRSEVŞubat 2006, 102 sayfaBu araştırma, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümünde okuyanson sınıf yatılı ve gündüzlü öğrencilerin piyano çalma başarılarını belirlemekamacıyla yapılmıştır.Araştırmanın alanını daha geniş tutabilmek amacıyla 2004-2005 eğitimöğretim yılında lise üçüncü sınıf düzeyinde yatılı ve gündüzlü öğrencisi bulunanAnkara, Bolu, Bursa ve Kırıkkale Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri'nin müdürleri(4), piyano öğretmenleri (29) ve piyano öğrencileri (63) araştırmanın örneklemgrubunu oluşturmaktadır.Bilgilerin toplanmasında öncelikle kaynak taramasına gidilmiştir. Sözkonusu araştırma mevcut durumun tespit ve değerlendirilmesine yönelik olduğu içinbilgi toplama aracı olarak anket formu hazırlanıp uygulanmıştır. Hazırlanan anketteokul müdürleri, piyano öğretmenleri ve piyano öğrencilerinin görüşleri yanındamevcut durum da değerlendirilerek elde edilen bulgular tablolar halinde gösterilipyorumlanmıştır.Yapılan araştırma sonucunda Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri'ndeuygulanmakta olan piyano eğitiminin verimliliği konusunda bina, araç- gereç,öğretmen ve öğretim programı açısından bir takım problemler tespit edilmiş,araştırma konusu gereği yatılı ve gündüzlü öğrencilerin piyano başarılarıbakımından anlamlı bir fark olmadığı sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTD FFERENCES N THE SUCCESS BETWEEN BOARD NG AND NORMALDAYT ME PUP LS N THE MUS C CLASSES OF THE ANATOL ANH GH SCHOOL OF F NE ARTSAyça YIKILMAZOĞLUMaster?s Degree ThesisSupervisor: Prof. Selahattin GÖRSEVFebruary 2006, 102 pagesThis research is conducted to determine how successful the boarding andnormal daytime pupils of the last degree of the Anatolian High School of Fine Artsare in playing the piano.In order to keep the frame of the research broad the directors (4), pianoteachers (29) and piano students (63) of the last grade in the school year 2004 -2005 in the Anatolian High Schools of Fine Arts in Ankara, Bolu, Bursa andKırıkkale have constituted the instance of the research.For collecting the necessary information, first of all the literature rewiev ismade. Since this research aims to establish and evaluate the existing situation, asurvey form has been prepared and applied as tool for the research. With the surveyform, the opinions of the directors, piano teachers and piano students as well as theexisting situation have been evaluated and the results are shown and interpreted intables.As a result of this research there are some problems determined regarding theproductivity of the piano lessons as regards building, means and tools, teachers andteaching program. Concerning the subject of the research, the conclusion is reachedthat there is no difference in the piano success of the boarding and normal daytimepupils.