Disputes, claims and settlement proposals related to the territorial sea issue in Greek-Turkish relations
Türk-Yunan ilişkilerinde karasuları meselesine dair anlaşmazlıklar, iddialar ve çözüm önerileri
- Tez No: 188427
- Danışmanlar: PROF.DR. YÜKSEL İNAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: BMDHS, esas çizgi, ikili anlaşmazlıklar, karasuları, sınırlandırma, Baseline, bilateral disputes, delimitation, territorial sea, UNCLOS
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
ÖZETTÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİNDE KARASULARI MESELESİNE DAİRANLAŞMAZLIKLAR, İDDİALAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİGözen, Mine PınarYüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler BölümüTez Yöneticisi: Prof. Dr. Yüksel İnanTemmuz 2005Bu yüksek lisans tez çalışması Türk-Yunan ilişkilerinde önemli bir yer işgal eden ve Türkiye ileYunanistan arasında mevcut olan diğer Ege Denizi anlaşmazlıklarına temel oluşturduğusöylenebilecek olan Yunanistan'ın karasularının genişliği konusunda iki ülke arasında ortayaçıkan anlaşmazlığı ele almaktadır. Adı geçen konu üzerinde şüphesiz bugüne kadar bir çokçalışma yapılmıştır. Bu nedenle, bu çalışmada hem karasuları sınırlarının genişliği hem dekarasularının sınırlandırılması konuları detaylı bir biçimde incelenmeye çalışılmış ve buanlaşmazlıklara çözüm önerileri de sunularak soruna yeni yaklaşımların getirilmesiamaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTDISPUTES, CLAIMS AND SETTLEMENT PROPOSALS RELATED TO THETERRITORIAL SEA ISSUE IN GREEK-TURKISH RELATIONSGözen, Mine PınarMIR, Department of International RelationsSupervisor: Prof. Dr. Yüksel İnanJuly 2005This master?s thesis aims to analyze, in detail, the issue of the extension of Greek territorialwaters more than six nautical miles in the Aegean Sea, which can be accepted as an issue thatconstitutes the basis for other maritime disputes between Greece and Turkey. There areundoubtedly numerous studies on this topic. Thus, this research, while analyzing both the extentof the Greek territorial waters dispute and the problem related to the delimitation of the maritimeboundaries between Greece and Turkey, aims to provide settlement proposals, and in this respectpresents new approaches to the said conflicts.