İşletmelerde sosyal sorumluluk faaliyetlerinin marka sadakatine etkileri üzerine bir araştırma
- Tez No: 189142
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. BAŞAK SOLMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Public Relations, Advertising
- Anahtar Kelimeler: Sosyal sorumluluk, marka, marka sadakati, Turkcell, Social responsibility, brand, brand devotion, Turkcell
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Reklamcılık ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Küresel ve yerel olmak üzere insan olarak binlerce sorunla karşı karşıyakalmaktayız. Bu bağlamda değişen dünyada yükselen değerden biri olan sosyalsorumluluk şirketlerin iş stratejilerinde önemli bir yer tutmaya başlamıştır.Reklam ve halkla ilişkiler kavramlarından daha derin ve sorunlara duyarlı olarakortaya çıkan sosyal sorumluluk günümüzün en popüler kavramlarından birihaline gelmiştir.Rekabet avantajı yakalamak için farklılık yaratmanın zorunlu olduğu günümüzşartlarında işletmelerin sosyal sorumluluk bilincine sahip olmaları önemli birfarklılaşma kriteri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sosyal alanda yapılançalışmalar kamuoyu tarafından önemsenir ve işletmeye karşı güven duygusunuoluşturur. Ulaşılan teknolojik seviye mal ve hizmetlerin kalitesini birbirineyakınlaştırmıştır. Bu nedenle tüketiciler benzer ürünler arasından seçimyaparken sosyal fayda aramakta ve markaya karşı sadakat geliştirmektedirler.Bu çalışmada iletişim sektöründe önemli bir kuruluş olan Turkcell'in yapmışolduğu ?Çağdaş Türkiye'nin Çağdaş Kızları? adlı sosyal sorumlulukkampanyasının Turkcell markasına kattığı değer ve mevcut müşteriler üzerindeoluşturduğu marka sadakati üzerine genel bir değerlendirme yapılmaktadır.
Özet (Çeviri)
We faced with thousands of global and local problems as being a human. Inthis context, social responsibility is engaged in the business strategies ofcompanies which is one of the improved value on the alternating world. Socialresponsibility is a very popular concept in the present day which is moresensitive to the problems than the concept of advertisement and publicrelations.To creating difference for trapping competitive advantage in the present day;being a social responsibility in the companies is stick out a very importantundergoing a change criterion. Studies on the social area is considered bypublicopinion and it forms a sense of security to the enterprise. Attainedtechnological level is caused to become the quality of goods and services toeach other. Thence consumers look for a social benefit when choosingbetween the similar products and develop a devotion to the brand..In this study; it is maken a general survey that is about: A social responsibilitydrive is named ?Çağdaş Türkiye?nin Çağdaş Kızları? which is formed byTurkcell that is a very important on the comminication sector is added a valueto the Turkcell brand and the brand devotion that formed on the extantcustomers.