Elektronik insan kaynakları yönetimi ve Türkiye'deki uygulamalarına yönelik bir araştırma
Management of electronics human resources and investigation of its applications in Turkey
- Tez No: 189237
- Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET ŞERİF ŞİMŞEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetimi, Elektronik İnsan KaynaklarıYönetimi, Bilişim Teknolojisi.i, Human Resources Management, Electronically Human ResourcesManagement, Information Technology.ii
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
ÖZETİki bölümden oluşan ?Elektronik İnsan Kaynakları Yönetimi ve Türkiye'dekiUygulamalarına Yönelik Bir Araştırma? başlıklı tez çalışmamızın birinci bölümünde; insankaynakları yönetiminin tarihi, tanımı, önemi ve personel yönetimi arasındaki farklaradeğinilmiştir. Yine aynı bölümde insan kaynaklarının teknolojik değişimden etkilenerekstratejik hal alma süreci ve internetle olan ilişkisi hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümünson kısmında ise elektronik insan kaynakları yönetiminin tanımı, önemi, kapsamı veavantajlarından söz edilmiştir. Birinci bölümün son kısmında ayrıca e-iky'nin oluşumu içingereken aşamalar, temel uygulamalar ve insan kaynakları bilgi sistemleri hakkında bilgiverilmiştir.İkinci bölümde ise e-iky'nin Türkiye'deki uygulamalarına yönelik Türkiye'nin enbüyük 100 firmasına yapılan anket sonuçlarının değerlendirilmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThesis work which is named ?Management of Electronics Human Resources andInvestigation of its Applications in Turkey? consists of two parts. The first part of the studyexamines history of human resources management, definition and importance, and how itdiffers from personnel management. Additionally, human resources management becomingmore strategic by being effected from technological changes and information relation withinternet are also given in the same part. At the end of the first part includes definition ofelectronics human resources management, importance, content and advantages. Moreover, inthe end of first part information is given on the phases for establishing e-hrm, basicapplications, and human resources knowledge systems.İn the second part the evolution of questionnaire which is applied to 100 largestfirms of Turkey about application e-hrm, is given.