Anadolu meslek liseleri, Anadolu kız meslek liseleri ve kız meslek liselerinde uygulanan tekstil konfeksiyon programının seçimini etkileyen faktörler ve programa talep oranı üzerine bir araştırma (Konya, Karaman ve Aksaray illeri)
A study about factors that affect the election of the textile ready-made clothing programme that is applied in Anatolian professional high schools, Anatolian maiden professional high schools and maiden professional high schools and the demand rate to th
  1. Tez No: 189449
  2. Yazar: ELİF ŞENEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ŞERİFE KÜÇÜKOSMANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Giyim Endüstrisi, Education and Training, Clothing Industry
  6. Anahtar Kelimeler: Textile Ready-Made Clothing Programme, AnatolianProfessional High Schools, Anatolian Maiden Professional High Schools, MaidenProfessional High Schools, Demand, Factor.Elif ŞENEL
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Giyim Endüstrisi ve Giyim Sanatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Giyim Sanatları Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
Bu araştırmada ?Anadolu Meslek Liseleri,Anadolu Kız Meslek Liseleri veKız Meslek Liselerinde Uygulanan Tekstil Konfeksiyon Programının SeçiminiEtkileyen Faktörler ve Programa Talep Oranı (Konya, Karaman ve Aksaraylleri)? ele alınmıştır.Araştırma tarama modellidir.Bu araştırmanın evreni ilgili liselerdeki Tekstil Konfeksiyon öğrencileridir.Örneklemi Konya, Karaman, Aksaray il ve ilçelerindeki tüm Tekstil Konfeksiyonöğrencileridir. Araştırmaya toplam 418 öğrenci dahil edilmiştir. ÖğrencilereTekstil Konfeksiyon Programını seçerken etkilendikleri faktörleri belirlemeyeyönelik anket uygulanmıştır. Ayrıca söz konusu okulların müdürleriyle,programa talebi tespit etmek amacıyla görüşmeler yapılmıştır. Ortaya çıkanbütün bulgular yüzde-frekans hesapları ve gerekli yerlerde x²(khi-kare)testiuygulanarak tablo ve grafiklere dökülmüştür.Araştırmanın sonuçlarına göre ortaya çıkan,Tekstil Konfeksiyonprogramının seçimini etkileyen faktörler genel olarak;yakın çevre, dış çevre veTekstil Konfeksiyon simgeleri şeklinde gruplandırılabilir. Ayrıca programa taleporanı; %17,5 bulunmuştur. Söz konusu okullarda Tekstil Konfeksiyon Programıdahil 10 programın uygulandığı göz önüne alınırsa bir program için bu oranınoldukça iyi olduğu görülmektedir.Anahtar Kelime:Tekstil Konfeksiyon Programı,Anadolu Meslek Liseleri,AnadoluKız Meslek Liseleri,Kız Meslek Lseleri,Talep,FaktörElif ŞENEL
Özet (Çeviri)
In this study factors that affect the election of the Textile Ready MadeClothing Programme that is applied in Anatolian Professional High Schools,Anatolian Maiden Professional High Schools and Maiden Professional High Schools,and the demand rate to the programme (Konya, Karaman and Aksaray provinces)have been investigated. Its is based on scanning modal.The universe of this study is the students of Textile Ready-Made Clothing inwhich in question Professional High Schools. Specimens are whole pupils of TextileReady-Made clothing in Konya, Karanam, Aksaray and in their towns. Totally 418students have been included in this study. A poll has been applied to students todetermine the factors that have an effect on students to opt for Textile Ready-MadeClothing program. In addition to this the headmasters of the schools have beeninterviewed to determine the demand for programme. All findings have been showedby the tables and graphs with percentage and frequency calculations and by x2 testapplying in essentral conditions.According to the resuts of the study factors which affect the Textile Ready -Made Clothing Programme can be classified as close area, outher area and TextileReady-Made Clothing symbols . Also the demand for the programme have beenfinded as % 17,5 When the applilication of the Textile Ready-Made ClothingProgramme along with other 10 programs is considered, it can be said that this rate isso good for a programme.