Vergi İcra Hukuku'nda ödeme emri ve sonuçları
The Order of payment in taxation Law
  1. Tez No: 189530
  2. Yazar: ULUĞ İLVE YÜCESOY
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ZEYNEP ARIKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Ödeme emri işlemi, Vergi icra hukuku, insan hakları, icrahukuku, anayasa hukuku, idare hukuku, The order of payment, administrative law, constitional law, executionlaw, taxation law, human rights
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mali Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziVERGİ İCRA HUKUKUNDA ÖEDEME EMRİ VE SONUÇLARIUluğ İlve YücesoyDokuz Eylül ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüMali Hukuk Anabilim DalıMaliye BölümüVergi icra hukuku ile ödeme emri arasındaki ilişki, bir süreç ile ilk adımarasındaki ilişki gibidir. Ödeme emri işlemi olmaksızın vergi icra hukukudisiplini düşünülemez.Ödeme emri işlemi; hem idare hukuku, hem vergi hukuku, hem anayasahukuku hem de vergi icra hukukuyla da bağlantılıdır. İdari işlem kimliği ileidare hukukunun konusu olan ödeme emri; kanuni idare , hukuk devleti,insanhaklarına saygılı devlet ilkesi gereğince anayasa hukukuyla bağlantılıdır.Maddivergi hukukunun bir anlamda garanti edici kısmı olmasından dolayı vergihukukuyla la da bağlantılıdır.Bu çalışmada, ödeme emri işlemini maddi vergi hukuku, anayasa hukuku veidare hukuku bağlamında nasıl şekli vergi hukukunun yani vergi icrahukukunun bir parçası olduğu incelenmiştir. Öncelikle vergi icra hukukuöncesi icra hukuku incelenmiş, ardından vergi icra hukukunun temelleri veilkeleri üzerine durulmuştur. İkinci bölümde, vergi icra hukukuna konu olankamu ve vergi alacakları kuramsal,tarihsel ve mevzuat açısından elealınmıştır.Üçüncü bölüm ise vergi icra hukukunun başlangıcı ödeme emrininkuramsal temelleri incelenmiş,ödeme emri işleminin hukuk dünyasında ortayaçıkış şekli yani tebliğine kadarki süreç incelenmiştir.Tebliğ sonrası süreçte iseolasılıklara göre ödeme emrinin olası sonuçları incelenmiş ve sonuçbölümünde çeşitli öneriler getirilmiştir.2006,124 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster of Degree With ThesisTHE ORDER OF PAYMENT IN TAXATION LAWUluğ İlve YücesoyDokuz Eylül ÜniversitesiInstitute of Social SciencesPublic FinaceThe corelation between the order of payment and taxation law is like the firststep and the procedure.Without the order of payment , taxation law can not bethouht.The order of payment is related with both of constitional law,administrativelaw and also taxation law. As a subject of administrative law, the identity of theorder of payment is related with constitional law that consists someconstitional princibles.In this tehesis, how the order of payment is the subject of administrative law,axation and constitional law. The obtained datas are adressed the publicexecution law. First part teh execution law will be revieved, then publicexecution law,its patterns and some main subjects will be revieved.In third partthe identity of teh order of payment will be revieved.2006