Bilgi tekonolojilerinin insan kaynakları yönetim süreçlerinden işe alma ve eğitim üzerine etkileri: E-aday toplama ve e-öğrenme
The influence of information technologies on recruitment and trainig which are the parts of human resource management processes : E-recruitment and e-learning
  1. Tez No: 189915
  2. Yazar: BURCU YALTI
  3. Danışmanlar: PROF.DR. GÜLAY BUDAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgi Teknolojileri, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
Bilginin kilit rol oynadığı günümüz iş dünyasında büyümek ve rekabet edebilmekiçin bilgi teknolojilerine daha fazla yatırım yapılması gerekmektedir. Bilgiteknolojilerindeki hızlı gelişim, işletmelerin iş yapma biçimlerini de değiştirerek yenikavramların oluşmasına neden olmaktadır.İnsan kaynakları yönetim süreçleri de bilgi teknolojilerinin etkisi ile değişimeuğrayarak bilgisayar ortamına taşınmaktadır. Bu süreçler içerisinde bilgiteknolojilerinin en yoğun olarak kullanıldığı iki süreç; işe alma ve eğitim olarakgözlenmektedir.Tez çalışması üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; bilgi teknolojileri vebilgi sistemleri incelenerek, işletmelerin bilgi teknolojileri ve bilgi sistemlerine ihtiyaçnedenleri özetlenmektedir. İkinci bölümde; insan kaynakları yönetimi fonksiyonlarıincelenerek, işe alım süreci, eğitim süreci ve insan kaynakları bilgi sistemleri hakkındabilgi verilmektedir. Üçüncü bölümde ise; elektronik insan kaynakları yönetimi başlığıaltında, e-aday toplama ve e-öğrenme kavramlarına ayrıntılı olarak yer verilmektedir.
Özet (Çeviri)
In order to grow and compete in today?s business world in which informationplays a key role, there must be more investment on information technologies. Therapidly change of information technologies causes to change the job processes andoccur new concepts.Human resources management processes which are affected by the informationtechnologies have been transferred on computer environment. The two processes thatinclude in these processes, heve been observing most frequently used informationtechnologies are; recruitment and training.Thesis study consists of three chapters. In the first chapter; informationtechnologies and information systems will be analyzed, the reasons why companies needinformation technologies and information systems will be summarized. In the secondchapter; human resources management functions will be analyzed, detalis abaoutrecruitment process, training process and human resources information systems will begiven. In the third chapter; under the title of e-human resource management, theconcept of e-recruitment and e-learning will be given in details.Key Word: 1) Information Technology, 2) Human Resources, 3) Human ResourceInformation System, 4) e-Recruitment, 5) e-Learning