İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının katılmış oldukları hizmet içi eğitim programlarının niteliğine ilişkin görüşleri
The opinions of the İzmir Metropolitan Municipality employees about the quality of the in-service training programs
- Tez No: 190212
- Danışmanlar: DOÇ.DR. GÖNÜL ÜLKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Belediye personeli, Hizmet içi eğitim
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
Araştırma zmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının katılmış olduklarıhizmet içi eğitim programlarının niteliğine ilişkin görüşlerinin saptanması amacıylayapılmıştır.Araştırmanın örneklemini zmir Büyükşehir belediyesinde çalışan 214belediye personeli oluşturmaktadır. Veriler, araştırmacı tarafından konu ile ilgililiteratür incelenerek ve uzman görüşü alınarak oluşturulan soru formu aracılığıylaelde edilmiştir. Veri değerlendirmede, yüzdelik dağılımlar ve yüzdelik olarakkarşılaştırma yapılmıştır.Araştırmaya katılan personelin büyük çoğunluğu en az bir defa hizmet içieğitim programına katılmıştır. Çoğunluğunun göreve başlarken oryantasyon eğitimialmadıkları, hizmet içi eğitim ihtiyacının genellikle yönetici tarafından belirlendiğisonucuna varılmıştır. Hizmet içi eğitimlerin yararlı olduğu personelin çoğunluğutarafından belirtilmiştir. Ders süresinin yetersiz olduğu, eğitim materyallerininyeterince sağlanmadığı, personelin çoğunluğunun görüşleri doğrultusunda genelliklehizmet içi eğitim programı sonunda değerlendirme yapılmadığı ve her hangi birbelge verilmediği sonucuna varılmıştır.Elde edilen sonuçlar doğrultusunda gerekli önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The study was carried out in order to determine the opinions of the zmirMetropolitan Municipality employees about the quality of the in-service training.The sample of this study consists of 214 municipality personnels working atzmir Metropolitan Municipality. The data were obtained by means of a questionform, being analyzed the literature and being acquired subject matter expert opinionby the researcher. During the process of data evaluation, percentage technique andpercentage comparison were conducted.Most of the personnels attended this study have joined the in-service trainingprogramme once at least. It is concluded that most of them have not had anorientation education, the need of the in-service training has been determined by theadministrator. That in-service trainings are benefical has been emphasised by mostof the personnels. It is concluded that the duration of the lesson has been insufficent,the metarials have not been provided enough, in accordance with the personnels?opinions an evaluation has not been done at the end of the in-service trainingprogramme and any certificates have not been handed.In light of the outcomes of data necessary suggestion has been proposed.Key Words : municipality personnel, in-service training.